Тиери Анри фаворит за треньорския пост на Белгия?

Според Het Laatste Nieuws новият селекционер на Белгия може да е Тиери Анри, който вече беше асистент на Роберто Мартинес на Световното първенство по футбол в Катар.
Идеята се заражда от началото на годината и сега в играта ще се включи Тиери Анри, като според HLN 45-годишният французин би бил много заинтересован да стане новият треньор на Белгия. Бившият нападател е потвърдил неофициално желанието си пред Белгийската футболна федерация (RBFA), дори и да не е кандидатствал официално.
В щаба на „червените дяволи“ от 2021 г., след първия престой между 2016 и 2018 г., бившият играч е предпочитан от няколко лидери на съблекалнята, които са говорили в негова полза, като Ромелу Лукаку или Тоби Алдервейрелд.
Коментатор е в няколко британски медии, но все пак трябва да се съгласи на финансовите условия. До момента взимаше 100 000 евро годишно като помощник-треньор на Роберто Мартинес. Испанецът взимаше по 3 милиона евро на година в резултат на успешното Световно първенство през 2018 г. Заплата, по-ниска от тази, която Тиери Анри успя да получи за дейността си в английската телевизия.
Независимо от името на наследника на Мартинес, белгийската федерация възнамерява да предложи по-ниска заплата от тази, която даде на испанския тактик. Особено след като способността на Тиери Анри да ръководи отбор, след неуспешен опит в Монако, също би повдигнала въпроси. Сега обаче той ще излезе напред като фаворит да поеме поста от Мартинес.
Разочароващото представяне на Световната купа в Катар накара капитана на Белгия – Еден Азар да се оттегли от тима
 
 
 

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg