Тенденциите на 2023: Завръщането на пеплум

Y2K стилът обещава пълно завръщане през следващата година, но дали 2010-те са следващата модна ера, която ще преживее своя Ренесанс? Десетилетието не беше толкова отдавна, но знаците вече сочат към възраждане на отминалите тенденции. И независимо дали ви харесва, или не, има една адски поляризираща тенденция от десетилетието, която се завръща, както на подиумите, така и на червения килим. Готови ли сте за завръщането на пеплум силуетите?
Описан най-добре като разширено, набрано или плисирано парче плат на талията на дреха, тази „притурка“ се появи в началото на 2010. И всички бяха обсебени – Lanvin показа коктейлни рокли с волани, Jill Sanders заложи на пеплум дори по тениските, а Alexander McQueen мина на следващо ниво – с пеплум на структурни костюми. Визията набра допълнителна скорост, когато започна да се носи от знаменитости като Виктория Бекъм, Риана и Никол Кидман на червените килими.
От 2011 насам обаче драматичният пеплум е пенсиониран. До сега, разбира се! Тази година видяхме, че силно оклеветеното парче плат бавно се завръща в модната битка. На пролетните подиуми лейбъли като Givenchy, Dior и Prabal Gurung показаха нови стилове в по-твърди материи, което ги кара да се чувстват малко по-модерни, а не толкова романтични или плавни.
Тези нови пеплуми имат по-фин отблясък в сравнение със стиловете от 2010-те. Но все пак се превръщат във фокусна точка на всеки аутфит.

View this post on Instagram

A post shared by B E N J A M I N K W A N (@benjaminkwanphoto)

View this post on Instagram

A post shared by Glowvixens _ (@glowvixens_)

View this post on Instagram

A post shared by Hostage Vinci (@hostage_vinci)

View this post on Instagram

A post shared by Harpers BAZAAR Bulgaria (@harpersbazaarbg)

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg