Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Тежко болен самотен баща се нуждае от нашата помощ

Светлозар Дончев е 48 годишен самотен баща на две деца и е един от малкото хора с болестта на Бюргер (Buerger’s Disease) в България. Той отключва заболяването през 2019 година, след тежък за него и децата му развод. Въпреки че диагнозата му е потвърдена от трима независими, лекари и Светлозар научава, че заради болестта си може да се наложи да му ампутират краката, той не спира да вярва и да се бори за собствения си живот и този на двете си малолетни деца, за които сам се грижи след развода.
Преди да заболее, Светлозар е имал сигурна и постоянна работа, с която е издържал и изхранвал двете си деца. Болестта обаче го прави нетрудоспособен и проблемите му започват да се задълбочават. Светлозар изпада в невъзможност сам да си купи скъпоструващите медикаменти за своето лечение, както и да покрива всички свои ежедневни разходи – наем на жилището, храна и дрехи на децата си. И точно когато всичко изглежда безнадеждно, приятелите на Светльо проявяват милосърдие и солидарност и организират няколко дарителски кампании, чрез които се събират средства за скъпоструващите медикаменти, които засъжаление не се покриват от НЗОК.
Въпреки огромните усилия на всички обаче, в последната седмица състоянието на Светльо рязко се влоши и той е приет по спешност в МБАЛ „Света София“. Лекарите му съобщават, че спешно трябва да бъде опериран и да му бъдат ампутирани три пръста от краката, за да може да се спре разпространението на заболяването и да се избегне последваща ампутация на краката му.
За операцията на Светлозар, за превръзки, болкоуспокояващи, за медикаментите и предстоя му в МБАЛ„Света София“ са необходими 7000 лв.,които не се поемат от НЗОК. Състоянието на Светльо е изключително тежко и лекарите се борят да спасят краката му от ампутация. Лекуващият лекар му изписва огромни количества Иломедин, които да му помогнат да се затворят раните след ампутацията на пръстите накраката му. Лекарите препоръчват на Светлозар да направи лечебен курс в Хасковски минерални бани, където водата доказано помага за задържане на разпространението на заболяването на Бюргер. Отделно от лечението си Светлозар трябва да покрива имесечните си разходи като наема нажилището, в което живее в двете си деца,за които след развода сам се грижи,както и за храна, дрехи и учебни пособия за децата. Месечните разходи за лечението на Светлозар и за покриванена всички разходи за живот на него идецата му са 5000 лв., средства с които той поради заболяването и своята временна нетрудоспособност не разполага.
Именно за това приятелите на Светльо се обръщат отново с молба към всички хора с добри сърца и призовават за помощ, подкрепа, солидарност и съпричастност към него и двете му деца. Те призовават всеки, който и с каквото може да помогне на Светлозар да оздравее и да се върнекъм нормалния си живот, работата игрижата за двете си деца. „Нека заедно да помогнем да Светльо и семейството му!“, призовават приятелите му.
Сметката, по която може да дарите средства и да помогнете на Светлозар да оздравее, е:
IBAN: BG26SOMB91301036661102
BIC: SOMBBGSF
Титуляр: Светлозар Николов Дончев
Revolut: @svetloehp
PayPal: Svetlozar Donchev@mercedes5801

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg