Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Създадоха първото цифрово копие на "Титаник" (ВИДЕО)

Първото цифрово копие на пътническия кораб „Титаник“, потънал във водите на Северния Атлантик през 1912 г., е създадено във Великобритания, съобщи „Би Би Си“.
За мащабния проект са използвани около 700 000 снимки. Той е реализиран от „Магелан“ – компания, специализирана в подводната фотография.
Откриват най-голямата изложба на Banksy
Фирмата е използвала дистанционно управляеми подводни апарати, за да създаде триизмерен модел на плавателния съд, който повече от 111 години е под водата на дълбочина от 3800 метра.
Всичко е заснето в много близък план – от корпуса на лайнера и гигантските му витла до неотворени бутилки шампанско и десетките чифтове обувки, останали на мястото на трагедията.
Моделът е на двете части на „Титаник“ – носът и кърмата, които са потънали на дъното с различна скорост и траектория. Сега те се намират на около 800 метра една от друга.

Основната цел на проекта е не само да се изследват останките на легендарния лайнер, но и да се проведат нови изследвания в опит да се разберат по-добре причините за катастрофата.
„Все още има въпроси, основни въпроси за кораба, на които трябва да се дадат отговори“, казва пред Би Би Си Паркс Стивънсън, изследовател на „Титаник“.
Той казва, че моделът е „една от първите големи стъпки за насочване на историята на „Титаник“ към изследвания, основани на доказателства, а не на спекулации“.
На първото си плаване „Титаник“ тръгва на 10 април 1912 г. от Саутхемптън, като крайната точка е Ню Йорк. На 15 април обаче лайнерът потъва след сблъсък с леден блок във водите на Атлантическия океан. На борда има 2224 души, като над 1500 от тях загиват. Останките на кораба са открити през 1985 г.
Източник: БТА

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg