Съдят Стивън Тайлър за сексуално посегателство

Звездата на Aerosmith Стивън Тайлър е обвинен в съдебно дело, че през 70-те години на миналия век е упражнил сексуално насилие върху непълнолетно момиче, когато тя е била на 16, а той – на 25 години, съобщи „Дейли мейл“.
Джулия Холкомб е подала иска в Лос Анджелис, като в него не се назовава името на Тайлър, но цитира директно мемоарите на Тайлър от 2011 г., описващи връзката. Холкомб и преди е говорила публично за предполагаемата си връзка с рокзвездата.
В съдебния иск Холкомб обвинява музикалната легенда в сексуално посегателство, сексуален побой и умишлено причиняване на емоционален стрес, като твърди, че той я е дрогирал с наркотици, след като е получил попечителство от майка ѝ, и я е принудил да направи аборт.
Въпреки че не назовават името на Холкомб, мемоарите на Тайлър с умиление описват приблизително тригодишната му сексуална връзка с тийнейджърка през 70-те години на миналия век. Тайлър пише в книгата, че „почти е взел тийнейджърка за булка“ и още: „родителите ѝ се влюбиха в мен, подписаха документ за попечителство, за да не ме арестуват, ако я изведа извън щата“.
„Когато аз бях на 26 години, а тя едва беше на възраст да шофира и беше адски секси, просто се влюбих лудо в нея“, пише той. „Тя беше сладко кльощаво момче, облечено като Малката Бо Пип. Тя беше желанието на сърцето ми, моята партньорка в престъпленията на страстта“.
В иска на Холкомб се твърди, че тя се е запознала с него през 1973 г. малко след 16-ия си рожден ден, когато е посетила концерт на Aerosmith в Портланд, Орегон, и след шоуто е отишла в хотелската стая на Тайлър.

View this post on Instagram

A post shared by @once.upon.a.yesterday

В иска се твърди, че след като обсъдили възрастта на Холкомб, Тайлър „извършил различни действия на престъпно сексуално поведение“ спрямо нея. Според иска отношенията са продължили и Холкомб „е била безсилна да се противопостави“ на „властта, славата и значителните финансови възможности“ на Тайлър.
През 1974 г. Тайлър убеждава майката на Холкомб да му предостави попечителство над нея, за да могат да пътуват през границите на щата – твърди искът, като повтаря мемоарите на Тайлър.
Въпреки че Тайлър е обещал да се грижи за тийнейджърката и да плаща за нейното образование и здравеопазване, той „вместо това продължил да пътува с ищцата, да я напада и да ѝ предоставя алкохол и наркотици“, се твърди в иска.
През следващата година Холкомб е забременяла със сина на Тайлър, когато е била на 17 години, но той я е принудил да направи аборт след пожар в апартамент, твърдейки, че бебето може да е пострадало от вдишване на дим. Тайлър споменава пожара в мемоарите си, но не и аборта. В автобиографията на Aerosmith от 1997 г. обаче се споменава за връзка с тийнейджърка, пожар в апартамент и аборт.
След предполагаемата си връзка с Тайлър Холкомб се обръща към католицизма и става активистка срещу абортите, която многократно е говорила за преживяното.
През 2011 г., след като Тайлър публикува мемоарите си, тя пише есе за уебсайта против абортите LifeSiteNews.com, в което твърди, че Тайлър е шмъркал кокаин до леглото ѝ по време на аборта.
През 2020 г. Холкомб се появява и по Fox News, като разказва на водещия Тъкър Карлсън за предполагаемата си връзка и аборта.
Искът е подаден по силата на калифорнийския Закон за децата жертви, с който се създава тригодишен срок за подаване на граждански иск за твърдения за сексуално насилие над деца. Срокът изтича на 31 декември.
Източник: БГНЕС

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg