Събраха парите за обучението на Татяна, която мечтае да стане космонавт

1188 дарители се включиха в кампанията на бъдещата първа българска космонавтка Татяна Иванова, организирана от онлайн платформата Подкрепи.бг. Така само за две седмици от нейното начало в сметката на космическото момиче на България се събраха 118 хил. лева, които са ѝ необходими, за да покрие разходите си за обучение през следващата година и да се доближи до сбъдването на мечтата си да стане астронавтка.
19-годишната Татяна от малка мечтае да стане първата жена космонавт на България. През годините момичето упорито следва тази своя мечта, като вече е преминала през два учебнотренировъчни лагера по модел на NASA – в Измир, Турция през 2018 г. и в Хънтсвил, Алабама, САЩ през 2019 година. В момента Татяна е лице на програмата на Space Camp Turkiye за България, президент – основател на Интеракт клуб Добрич, посланик на фондацията „The Mars Generation“, както и на Атлантическия клуб в България.
Наскоро младата българка е приета в специалност „Космическо инженерство“, специализация „Ракетни горива“ в Embry–Riddle Aeronautical University (САЩ). Събраните дарения ще бъдат използвани за заплащане на таксата ѝ за обучение, за кампуса, учебните материали, застраховката, транспортните разходи, храна и др.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg