Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Сутрин или вечер – кога трябва да се къпем според дерматолозите?

Някога замисляли ли сте се, че времето, по което се къпем – сутрин или вечер, има голямо значение за нашето благосъстояние и здраве? Отдавна се спори дали е по-добре да се прави сутрешен или вечерен душ. И до днес учените не са достигнали категоричен отговор на този въпрос.
За много хора къпането е просто въпрос на навик. Има хора, които предпочитат да започнат деня си със студен душ, веднага след събуждане. Това наистина може да донесе освежаващ ефект и да им даде приятно усещане за свежест. Други пък предпочитат топла вана или вечерен душ, като с цел по-добро заспиване и отмиване на дневната мръсотия, която се е натрупала по кожата. Има и хора, които предпочитат да се къпят както сутрин, така и вечер. Такива предпочитания варират от човек до човек.

Независимо от предпочитанията за сутрешен или вечерен душ, или дори за комбинация от двете, е важно да се отбележи, че водата притежава особено важно качество – тя носи усещане за лекота и освежаване не само на тялото, но и на душата. Когато се потопим във водата, ние се отпускаме и релаксираме. Водата има тонизиращ ефект върху нас и ни дава увереност, че сме чисти и сме се погрижили за себе си по най-добрия начин.
Сутрин или вечер – кога е по-добре да се изкъпем?

Мненията на експертите се различават относно предпочитанията за времето за къпане. Изследователи от Американско дерматологично общество са разгледали ползите от вечерното и сутрешното къпане и са стигнали до заключението, че вечерното къпане е по-полезно. Ранният сутрешен душ освежава и подобрява работоспособността, докато вечерният душ подобрява качеството на съня, като регулира телесната температура. Научно е доказано, че душът, взет 90 минути преди лягане, първо затопля и после охлажда тялото.

Къпането вечер има успокояващ ефект върху стреса, тъй като намалява нивата на кортизол – стероиден хормон, който играе важна роля в реакцията на тялото към стресови събития, регулира кръвната захар и подпомага борбата с инфекции.

Предложението да си подредите уикендите с ароматна вана, обогатена с етерични масла, е чудесна идея, за да се поглезите. Този релаксиращ ритуал със сигурност ще ви предразположи и ще ви помогне да се почувствате свежи и обновени след него.

The post Сутрин или вечер – кога трябва да се къпем според дерматолозите? appeared first on Хубава жена.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: hubavajena.bg