Супер трикове как да се отървете от лошата миризма в обувките

Много хора имат този проблем: след като са носили обувките си в продължение на ден, те придобиват специфична миризма. Това важи особено за хора, чиито крака се потят или чиито обувки са доста херметични. Неприятният „аромат“ може да се усети дори от разстояние.
Това наистина е проблем, тъй като миризмата от обувките остава и върху краката ви. Ако посетите чужда къща, това може да е много неприятно.
Не можете да перете обувките си всеки ден, така че как да се отървете от миризмата? Китайският портал WeChat дава няколко съвета, с които да се отървете от миризмата на обувките. Без значение колко упорита е тя, с тези съвети ще се отървете от нея за минути. Обувките ви няма да миришат цяла седмица.
Кора от мандарина
Зимата е сезонът на мандарините. Не изхвърляйте кората, след като сте изяли месестата част: тя има интензивен цитрусов аромат, който се засилва след обелването на плода. Поставете кората от мандарина в обувките си и я оставете там за една нощ. На сутринта ще видите, че миризмата е по-слабо изразена. Кората също така ще остави приятна миризма на цитрусови плодове в обувките ви.
Сода за хляб
Сода за хляб може да се намери в почти всяка кухня. Това вещество е силно абсорбиращо, така че може да абсорбира потта и неприятните миризми. Поръсете малко сода за хляб върху обувката и я оставете за една нощ. Когато дойде време да обуете обувките си, изхвърлете содата за хляб навън. Ще откриете, че специфичната миризма е изчезнала.

Цигари
Ако сте пушач, опитайте следния метод за премахване на неприятната миризма: извадете тютюна от цигарата си, увийте го в хартиена кърпа и след това го поставете в обувките си. Никотинът в цигарите е силно абсорбиращ. Необходимо е само да поставите тютюна в обувките си за около два часа, за да неутрализирате неприятната миризма.
Репелент против комари
Много хора купуват през лятото флакон с репелент срещу комари, който обикновено не се изразходва напълно. Ако имате остатъци от репелент, капнете малко върху хартиена кърпа и го сложете в обувките си. Репелентът срещу комари съдържа определено количество алкохол, който може да убие бактериите в обувките ви. Освен това има богат аромат, който се запазва дълго време. По този начин, благодарение на алкохола и аромата, репелентът срещу комари може ефективно да премахне неприятната миризма в обувките.
Монети
Ако в дома ви има монети, сложете ги в обувките си, за да се отървете от миризмата. Факт е, че монетите съдържат медни йони, които потискат растежа на бактериите. Освен това медта абсорбира миризмите. Достатъчно е да поставите монетите в обувката си за една нощ и миризмата ще изчезне.
Как да избегнем появата на миризма в обувките?
Обръщането на повече внимание на няколко неща в ежедневието може наистина да помогне за предотвратяване на миризмата на обувките.
1. Изберете дишащи обувки. Ако обувките ви не дишат правилно, те задържат потта и миризмата.
2. Мокрите обувки позволяват на бактериите да се развиват и да причиняват миризма, затова се уверете, че ги държите сухи. Ако краката ви се изпотяват, поставете ги на хладно и проветриво място, когато се приберете у дома. След като изсъхнат, можете да ги носите отново.
3. Излагайте редовно обувките си на слънце, за да изсъхнат и да се унищожат бактериите. Слънчевата светлина помага да се предотврати образуването на неприятни миризми.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg