Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Супер ползи от прясното мляко, за които не сте чували

Любимо не само на децата, прясното мляко крие много ползи, за някои от които дори не сте чували. Ето кои са те:
НАМАЛЯВА СТРЕСА
Благодарение на многото витамини и минерали, открити в млякото, то може да действа за освобождаване от стреса. След дълъг и изморителен ден в офиса, можете да седнете и да изпиете чаша топло мляко, към което по желание да добавите и лъжичка мед. Това помага за освобождаването на напрежението в мускулите и за успокояване на нервите.
ОБЛЕКЧАВА СИМПТОМИТЕ НА ПМС
Млякото доказано успокоява тялото и намалява негативните ефекти на ПМС. Благодарение на комплекса от калций и витамин D, прясното мляко успокоява нервната система и мускулите, което пък намалява често наличните болки в корема.
Вижте още: Как кафето може да ни помогне при възпаления
МЛЯКОТО И ДЕПРЕСИЯТА
Адекватните нива на витамин D в организма спомагат за продукцията на серотонин, хормон асоцииран с настроенията, апетита и съня. Липсата на витамин D често се проявява под формата на депресия и хронична умора. Прясното мляко е полезно при такива състояния, тъй като е подсилено с витамин D.
ПОМАГА ПРИ КИСЕЛИНИ
Има много киселинни храни, които причиняват дискомфорт на стомаха особено ако бъдат смесени. Един от най-лесните и бързи начини да елиминирате този проблем – изпийте чаша студено прясно мляко. Охлаждащият ефект и кремообразната консистенция на млякото спомагат за защитата на хранопровода и стомаха, като така предотвратяват появата на киселини.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg