Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Суперяхтата Graceful на Путин вече е с ново име, казва се "Косатка"

Втората по големина суперяхта на Владимир Путин напусна Калининград, след като президентът заплаши да използва ядрени оръжия в Украйна. 267-футовата яхта на руския президент за 119 млн. долара беше забелязана край бреговете на Естония – с ново име – „Косатка“ (Killer Whale), пише Forbes.
Forbes съобщава за снимки, направени в края на септември от Карл Грол, фотограф за TheYachtPhoto.com и споделят, че Graceful има ново име. Питър Сейфърт, изпълнителен директор на TheYachtPhoto.com и дългогодишен наблюдател на яхти, е сравнил снимки на яхтата Graceful, достъпни на уебсайтовете на яхтената индустрия, със снимката на Kosatka и е потвърдил съвпадението.

Плаващото имение, наричано по-рано Graceful, последно е видяно да се насочва към Санкт Петербург, след като напуска пристанището си в руската провинция в близост до Полша и Литва, западно от естонския остров Сааремаа, ескортирана от въоръжен кораб на руската брегова охрана.
Сред много луксозни удобства, които притежава мегаяхтата са закрит плувен басейн, който се превръща в театър и дансинг, хеликоптерна площадка и апартаменти за до 12 гости. Плавателният съд може да се похвали с роял, коктейл бар и апартамент на собственика с винарна изба, която може да съхранява до 400 бутилки.

Според разследване на BBC News, публикувано през март, яхтата в момента е собственост на базираната в Москва JSC Argument, която Министерството на финансите на САЩ санкционира заедно с единствения ѝ акционер Андрей Гасилов на 2 юни. Кой и как прикрива огромното богатство на Владимир Путин?
Според експерти по оценка на яхти VesselsValue и доклади от Проекта за докладване на организираната престъпност и корупцията (OCCRP), преди това Graceful е била собственост на Olneil Assets Corp, базирана на Вирджинските острови.

Освен Kosatka, Путин е свързан с най-малко още пет яхти: 459-футовата „Шехерезада“ Scheherazade , която технически е собственост на нефтения и газов милиардер Едуард Худайнатов, но се смята, че се държи от името на Путин на стойност 507 млн. долара. Тя беше конфискувана в Италия и сега е под флага на Малайзия; яхтата „Олимпия“ (Olympia) – 187 фута за 22 млн. долара; Яхтата „Чайка“ (Chayka) за 18 млн. долара и с дължина 177 фута; също и 151-футовият Shellest за 17 млн. долара; и 105-футовата „Нега“ (Nega). Според VesselsValue яхтите на Путин струват най-малко 680 млн. долара. „Шехерезада“ – тайната яхта на Путин за 700 млн. долара

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Абрамович изпрати суперяхти в турски курорти, за да избегне санкциите
Луксозната яхта на руски олигарх избяга от Хонконг след натиск от САЩ

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg