Строгите правила, които Джорджина Родригес ще трябва да спазва в Саудитска Арабия

Да си жена в Саудитска Арабия не е лесно и половинката на Кристиано Роналдо – Джорджина Родригес, ще трябва да свикне с всички правила, които трябва да спазва в страната. След подписването на португалеца с Ал Насър, започва нов начин на живот за Джорджина и нейните деца.
Въпреки че жените получиха определени свободи през последните години, Саудитска Арабия все още е много рестриктивна страна, с по-малко права и свободи от Запада. В сайта на Министерството на външните работи на Европейския съюз и международно сътрудничество са описани подробно определени правила, които трябва да се спазват за тези, които искат да се преместят в страната.
Ето и какви са правилата, които Родригес трябва да спазва: 
– Тя трябва да носи абая на обществени места. Това е тъмна таларна туника.
– Трябва да се облича със „скромност и приличие“. С други думи, край на прозрачните, прилепнали дрехи с големи деколтета.
– Вносът и консумацията на алкохол и продукти от свинско месо е строго забранен.
– Също така не може да яде, пие или пуши на публично място между март и април – по време на Рамадан.
– Що се отнася до туризма в новото й местожителство, тъй като тя не е мюсюлманка, няма да може да посети Свещените градове като Мека и Медина, както и други природни обекти и паметници. Те обаче ще могат да го направят, като получат специално разрешение.
Очаква се дебютът на Роналдо за новия му клуб да бъде на 22 януари в мача срещу Ал Етифак. А къде са настанени да живеят Роналдо и семейството му – вижте в този материал.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg