Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Страхотните ползи от сока на червеното цвекло за кожата и косата

Освен че е много полезно за организма ни, червеното цвекло е чудесно и за кожата.
Дори самата Афродита си е хапвала от него, за да поддържа красотата си.
Редовната консумация на сок от червено цвекло доставя на организма необходимите хранителни вещества, за да се радваме на здрава и красива кожа и коса.
Сокът от червено цвекло действа прочистващо на кръвта, освобождава от токсини и излишна вода и в резултат кожата засиява.
Сокът може да се прилага и външно за подхранване и овлажняване. Редовната консумация осигурява здрав и равномерен тен на кожата и подпомага процесите на регенерация.
Тъй като съдържа мощни антиоксиданти, цвеклото защитава кожата от преждевременно остаряване като неутрализира ефекта на свободните радикали.
Сокът от червено цвекло може да се използва и като маска за лице – в комбинация с хума или сок от морков. Действа избелващо за кожата, ако се прави редовно в продължение на един месец.
Освен това е много полезен при сухота на скалпа. Неговите ензими разрушават натрупаните мъртви клетки и успокояват кожата на главата. Действа овлажняващо и облекчава сърбежа при пърхот. Комбинацията от сок от червено цвекло и оцет почиства скалпа от пърхота, а понякога помага и при псориазис.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg