Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Страхотните ползи от драконовия плод, за които не сте подозирали

Драконовият плод е екзотично растение с много интересна форма и приятен, сладък вкус. Някои от вас може би не са го опитвали, но след като прочетат тази статия, със сигурност ще го направят.
Плодът съдържа много вода, важни минерали, много фибри, които повлияват добре работата на черния дроб и перисталтиката.
Ето и кои са основните ползи:
Той е имуностимулатор
Драконовият плод е пълен с флавоноиди и противогрипен витамин С, който е чудесен за имунната система. Всъщност той съдържа повече витамин С от един морков, което е чудесно, нали?
Драконовият плод също се нарежда високо в списъка с антиоксиданти, който помага да се изхвърлят вредните свободни радикали. Още повече подкрепа идва от витамини B1, B2 и B3, както и калций, фосфор, желязо, протеини, ниацин и фибри, всички от които се обединяват, за да поддържат имунната ни система във върхова форма.
Вижте още: Чай от моркови – малко познат и много полезен
Полезен е за сърцето
Драконовия плодт може да помогне за намаляване на нивата на лошия LDL холестерол, като същевременно подобрява добрия HDL холестерол, което прави драконовия плод отлична храна за понижаване на холестерола.
И да не забравяме онези малки черни семки в драконовия плод. Всяка порция доставя мега-доза омега мастни киселини, които могат да помогнат за намаляване на триглицеридите за защита на здравето на сърцето.
Помага за храносмилането
Знаем, че фибрите подпомагат храносмилането и най-добрият начин да си набавите фибри е чрез плодовете и зеленчуците. Питая съдържа много фибри, които могат да ви помогнат да сте редовни и да елиминирате проблеми като запек и киселинен рефлукс.
Друга причина драконовият плод да благоприятства храносмилането се дължи на олигозахаридите, които съдържа. Тези олигозахариди работят като пребиотици, които от своя страна подобряват здравето на червата и храносмилането.
 
 

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg