Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Страхотните ползи от джогинга за тялото и организма

Една от най-големите ползи, които носи редовното бягане или т.нар. джогинг, е за цялостното здраве на организма. Факт е, че освен за отслабване, то помага за още много неща.
Ето и списък с някои от най-големите ползи от него:
Помага ни да свалим излишните килограми
Тичането е една от най-подходящите физически дейности за топене на мазнините. Всъщност, с изключение на карането на ски, бягането гори най-много калории на минута в сравнение с всички останали кардио упражнения.
Предотвратява загубата на мускулна и костна маса
Освен че ни помага да поддържаме доброто здраве на вътрешността на тялото, доказано е, че бягането увеличава хормона на растеж, който е основен фактор при изграждането на мускулната маса и на тялото като цяло.
Вижте още: Защо кардио упражненията са толкова полезни
Помага ни в борбата с болестите
Джогингът намалява риска от инсулт и рак на гърдата. Редовното му практикуване е считано като опция за лечение от доста лекари, които го препоръчват на пациентите си, които са изложени на висок риск от остеопороза, диабет и хипертония. Бягането намалява риска от сърдечен удар чрез укрепване на сърцето и понижаване на кръвното налягане.
Помага за намаляване на стреса
Далечните разстояния са идеални за премахване на главоболието, породено от всекидневните проблеми. Какво би било по-добро от няколко часа бягане навън, през които да прочистите ума си и да намерите решения? Скоростното бягане е страхотно за изкарване на агресията и гнева. Вкарайте цялата си енергия в няколко спринта и ще се почувствате по-добре.
 

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg