"Стоилов няма да го допусне в момента" – известен фен на Левски обясни защо според него няма лидер в отбора

Българският актьор и режисьор Владислав Карамфилов даде интервю пред „Мач Телеграф“, в което сподели впечатленията си от играта на любимия му отбор Левски през есента на 2022 година. Той започна коментара си от последния мач на „сините“ – срещу Лудогорец за Купата на България, който бе загубен с 1:2 в Разград:
„Мисля, че Левски се справи отлично, предвид обстоятелствата. Не знам дали само на мен ми се е сторило, но до дузпата, която отсъдиха за „сините“, повечето спорни отсъждания бяха леко наклонени в посока Лудогорец. Това е моето впечатление. Ясно е, че аз съм пристрастен“, не скри Влади Въргала и допълни:
„За мен Левски игра изключително добре, но е ясно, че на Станимир Стоилов му трябва голаджия. Имахме отново малшанс, но този мач ме убеди, че Левски е надградил много. Иначе изведнъж си бяхме повярвали. Все още обаче не сме готови за маратон“.
„Това, което прави Левски до момента, е изключително постижение. Защото води битки на всички фронтове. Колкото е сложна задачата на Мъри на терена, то три пъти по-сложна е тази на Наско. За нас всеки ден е битка за надграждане на всички нива. Всички тези „сини“ сърца, които са по трибуните, ще са там и без Купата. Те пак са от Левски и трябва да се играе за името на клуба и за тези хора. Трябва да си играем за честта“, каза още Карамфилов, а след това изрази мнение, че Левски има всички шансове да завърши сезон 2022/23 в Топ 3:
„Всеки един добър мач у нас е направо явление. Подвиг! Защото обстоятелствата около самите мачове са много много по-интересни от това, което се показва на терена. А и е пълно с такива „разбирачи“ като мен. Разликата е, че аз не казвам какво трябва да бъде и си знам скромното мнение. Левски има абсолютни шансове да бъде сред първите три отбора. Повече от това на този етап – не може да се направи, а това е огромна крачка“.
Въргала се изказа ласкаво и за двама млади играчи на Станимир Стоилов: „Мъри знае какво трябва да направи, но имаме и много „бели лястовици“, които тепърва ще се развиват все повече. Пример е Филип Кръстев, както и Пламен Андреев. Стражът е млад, а е много сложна неговата задача. Изведнъж и от обстоятелствата застана на вратата, а не защото беше готов напълно. И се справя изключително мъжки. Трябва още малко да натрупа опит и самочувствие. Подкрепям го изцяло и много му се радвам“.
За финал известният привърженик на „сините“ допълни, че докато Стоилов е на „Герена“, едва ли ще се появи играч, който да бъде лидер: „На терена не мисля, че има лидер поради простата причина, че Стоилов няма да го допусне в момента. Мъри не е треньор, който ще допусне индивидуална изява на фигура. В това отношение е по-тоталитарен. Според мен той иска да държи нещата под контрол, това е неговият стил. Аз не казвам, че това е добро или не, но ми се струва, че такава фигура трудно ще се появи на терена докато Мъри е треньор“.
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ – Бивш играч на Левски: До края на сезона нищо не се знае, този отбор може да се пребори за място в Топ 3 и Европа
 
 

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg