Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Стартират коледни работилнички в Националния етнографски музей

Националният етнографски музей организира от днес до 22 декември традиционните си коледни работилнички за деца. 
В тях участниците ще научат как се изработват обредни хлябове за Бъдни вечер, Коледа и Нова година. Децата по забавен начин ще разберат повече за пътя от зърното до готовия хляб на трапезата, ще се запознаят с различни типове обредни хлябове и какво означават символите на пластичната им декорация. Ще им разказваме за традициите, ще видим кратки филмчета и ще майсторим с ръцете си, отбелязват организаторите. Малките участници ще омесят тесто, ще декорират хлябовете, ще поставят отпечатък от просфорен печат, а после заедно ще ги изпекат и ще могат да похапнат. Наученото те ще могат да приложат, когато в домовете си започнат да подготвят заедно с родителите празничните трапези за празниците, споделят етнографите.
Освен това е предвидено и ателие за изработване на сурвачки. В заниманията децата ще узнаят защо сурвачката се украсява с различни продукти, които се произвеждат от ръцете на хората, защо се ползва дрян за направата им, кои са вълшебните магически думи, с които се сурвака. И заедно с това всеки участник в ателието ще може да си тръгне със саморъчно изработена сурвачка, за да може да потупа гърбовете на близките си и да им пожелае здраве, плодородие, успех и радост.
Ателиетата са с продължителност 45 минути и започват на всеки кръгъл час. За участието е необходимо предварително записване. Обадете се на тел.: 087 980 7947 от 9 ч. до 17 ч.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg