Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Средствата за разплащане на американското правителство удариха 6-годишно дъно

Количеството средства, с които американското правителство разполага, за да си плати сметките, намаля до най-ниското си ниво от 2017 г., като засили отново риска, че администрацията ще остане без пари съвсем скоро, ако бързо не се увеличи таванът на американския дълг, съобщава Bloomberg.
Кешовият баланс на министерството на финансите на САЩ намаля до едва 37,4 млрд. долара във вторник, сочат данни, публикувани ден по-късно. Това е обрат спрямо предишната статистика от предходния ден за ръст до 54,5 млрд. долара. Освен това стойностите са и под дъното за последното половин десетилетие от 38,8 млрд. долара, достигнато в петък.

Спадът е факт, след като в края на миналата седмица президентът Джо Байдън и председателят на Камарата на представителите Кевин Макарти сключиха сделка за повишаването на тавана. Във вторник Камарата прие споразумението, което сега отива към Сената. Сделката включва 2-годишни ограничения на федералните разходи като условие за премахването на тавана на дълга до 2025 г.
Но докато текстът не бъде одобрен и от двете камари и не влезе в сила, администрацията ще трябва да продължи да се справя както досега.
В тази връзка министерството на финансите обяви в сряда, че смята да продаде необичайно краткосрочни облигации в четвъртък, опитвайки се да маневрира около ограниченията на тавана на дълга. Ведомството също обяви наличието на 1,9 млрд. долара в т. нар. извънредни мерки.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Споразумението за дълга на САЩ върви към утвърждаване
Камарата на представителите със стъпка напред към държавния дълг на САЩ
Споразумението за бюджета на САЩ е близо

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg