Сравниха трансфера на Роналдо в Ал Насър с този на Стоичков през 1998 г.

Порталът indianexpress.com сравни трансфера на мегазвездата Кристиано Роналдо в Ал Насър с този на Христо Стоичков през 1998 година в същия клуб. Индийската медия написа, че случаят с Роналдо не е първият път, в който саудитският клуб подписва с европейски звезди. И тук за пример е даден българската легенда, който в крайна сметка изигра 2 мача за клуба и вкара 1 гол.
„Ал Насър е богат клуб, сред най-богатите в Азия. Това не е първият път, когато те подписват с европейски звези. Известен е трансферът на българската легенда Христо Стоичков с договор за 2 мача, за да помогне за спечелването на Купата на носителите на купи на Азия през 1998 г.“, пише indianexpress.com.

Goal stoichkov With Al-Nasr Club in the 1997 Asian Club Final pic.twitter.com/lYrGxYDwrr
— abo shadn (@shrf_9) November 15, 2020

Изданието припомня и случая, в който Ал Насър определи носителя на „Златната топка“ за 2006 г. – Фабио Канаваро, за свой мениджър. Престоят му там обаче не продължи дълго.
Изданието отбелязва, че трансферът на португалеца е продиктуван и от политически подбуди. Те смятат, че привличането на такъв играч ще бъде от ключово значение за ръста на саудитския футбол и от решаващо такова за кандидатурата на страната да приеме Мондиал 2030. Според португалски агент обаче след този трансфер Роналдо няма да бъде викан в националния отбор. 

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg