Спорният гол на Япония: Най-добрите кадри от всички ъгли, излезе ли топката, или не? (СНИМКИ)

Япония успя да стигне до пълен обрат срещу Испания в група „Е“ от Световното първенство и, очаквано или не, зае челната позиция.
„Самураите“ изоставаха с 0:1, но успяха не само да изравнят, но и да поведат в резултата. В крайна сметка Япония взе трите точки, след като победи Испания с 2:1. Вторият гол обаче предизвика немалко полемики, особено след като стана причина Германия да отпадне още в груповата фаза на Мондиала.
Първоначално се смяташе, че при предпоследното подаване, което доведе до попадението, топката е напуснала игрището с целия си обем. След преглед от ВАР обаче голът беше зачетен. Показаните в самото начало снимки на ситуацията обаче оставяха впечатлението, че топката действително е излязла в аут.
Беше ли излязла топката, правилно ли беше зачетено попадението, имаше ли оптична илюзия – вижте в следващите снимки.

The Japan game against Spain the ball was out of play so realistically GERMANY got robbed. pic.twitter.com/W62E1cKW3D
— ftbl.yuvi (@afc_nonstop) December 2, 2022

Japan take the lead against Spain!VAR deemed that the ball *didn’t* go out of play.As things stand, Japan will go through and Germany are going home! Follow on @BBCSounds and via the @BBCSport app #BBCWorldCup #BBCFootball pic.twitter.com/Gy21MzIfEN
— BBC Sport (@BBCSport) December 1, 2022

Germany were eliminated by much. pic.twitter.com/NC8Xp6pLLg
— B/R Football (@brfootball) December 1, 2022

Law 9: the ball in and out of play. The ball is out of play when:• it has *wholly* passed over the goal line or touchline on the ground or in the air#JapanvsSpain #japan #germany #FIFAWorldCup #VAR #SpainVsJapan #Spain pic.twitter.com/oTdxHNVP6o
— Jeff Alcoforado (@NoNotAvocado) December 1, 2022

Видео от попадението може да видите тук.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg