Спипаха футболист със 109 кг наркотици във Франция

Националът на Мартиника – Жан-Мануел Недра, е бил арестуван заедно с половинката си на летище Роаси във Франция, след като полицаите открили 109 килограма кокаин в багажа му, предава издание L’Equipe.
29-годишният футболист над 10 години е състезател на Айглон дьо Ламентин, който участва в първенството на Мартиника, както и в турнира за Купата на Франция.
От клуба излязоха с официално изявление по случая.
“ Без да знаем степента на ангажираност, научихме, че един от нашите играчи е бил арестуван на летище Роаси за трафик на наркотици. Ще останем обединени в нашата работа по спортно образование, борба със злото и защита на нашите млади футболисти от рисковете и последствията от този тип среда“, заявиха от Айглон дьо Ламентин.

Jean-Manuel Nedra a 29-year-old midfielder who plays for Aiglon du Lamentin was arrested after being caught with 100 kilos of cocaine in his luggage, he is in custody. The drug was concealed in the bags detected at Charles de Gaulle Airport, in Paris. @cmjornal pic.twitter.com/UOCJrG95aR
— Ēñøçk Købiñä Ëssël Sãrkøbìñä (@Sarkobina) January 6, 2023

Двойката е била разпитана от следовател, съобщиха от прокуратурата. Младият мъж е задържан в следствения арест, а спътникът му е освободен под съдебен надзор. Затвореният спортист е и член на футболния отбор на Мартиника повече от 10 години. Той е пътувал по лични причини, когато е задържан.
*Още интересни новини около света на спорта може да четете в специалната ни секция Таймаут!

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg