Собствениците на Subway се готвят да я продадат за 10 милиарда долара

Веригата заведения за бързо хранене Subway проучва възможности да продаде бизнеса си, съобщи Reuters, позовавайки се на източник.
Продажбата може да определи стойността на компанията на над 10 милиарда долара, съобщи първи вестник WallStreet Journal. 
Процедурата, която все още е в ранна фаза, се очаква да привлече евентуално корпоративни купувачи и частни инвестиционни компании, макар че е възможно и да не се стигне до продажба, според публикацията. 
„Като частна компания не коментираме структурата на собственост и бизнес плановете си“, заяви говорител на Subway в изявление по имейл. 
Subway, една от най-големите вериги за бързо хранене в света, има над 37 000 заведения в повече от 100 държави. Компанията от Милфорд, Кънектикът от над 5 десетилетия тя е собственост на двете семейства на основателите ѝ. Subway затвори стотици магазини, шефката на веригата напусна
Веригата за сандвичи работи и България от 2008 година, като има десетки обекти в градовете из страната. Сабуей завладява родния пазар за бързо хранене
Медии съобщиха, че тя се готви да продаде бизнеса си и през 2021 г., но тогава компанията опроверга информацията.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg