СНИМКА: Де Бройне е главен виновник за позора на Белгия и не е само заради думите му

Все по-невероятно става колко разделен и разтърсван от конфликти е националният отбор на Белгия. Последната информация за тях гласи, че след отпадането от Световното първенство по футбол играчите на „червените дяволи“ дори не са се прибрали заедно у дома.
Според белгийския вестник „Het Laatste Nieuws“ петима играчи са си резервирали по-ранни полети и са пътували отделно от тима. Това са Тома Мюние, Аксел Витсел, Жереми Доку, Артур Теате и Лоис Опенда. Те са си платили полетите до дома, за да не пътуват с отбора си.
В Белгия пък посочват като главен виновник за разцеплението в тима голямата звезда Кевин Де Бройне. Те пишат, че халфът е изглеждал изолиран от съотборниците си на терените в Катар и най-яркият пример за това е мачът с Мароко. Преди загубата с 0:2 белгийците се бяха събрали в кръг и слушаха речта на Ромелу Лукаку. Всички се бяха прегърнали, само Де Бройне стоеше с отпуснати пред тялото ръце, без да прегърне играчите от двете си страни.
„Той е най-добрият играч в тази селекция, но разочарова останалите и е разочарован, защото самият той не работи“, казва за него бившият белгийски национал Жил де Билд. А ето как Тибо Куртоа се заяде със съотборниците си след отпадането. 

Big Rom with the speech. 📢 #BELMAR #DEVILTIME pic.twitter.com/NDcaM1EvbD
— Belgian Red Devils (@BelRedDevils) November 27, 2022

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg