След 21 години Колумбиеца проговори за трагедията със 7 премазани деца в „Индиго“

Рапърът Колумбиеца проговори за първи път пред „Телеграф“ за трагедията в дискотека „Индиго“ – 21 години след ужасяващия инцидент, отнел живота на седем деца.
Във фаталната петък вечер на 21 декември 2001 година Колумбиеца и неговият брат М’глата се подготвят да изнесат концерт в хитовата по това време дискотека. В 18:30 часа на входа на клуба се струпват множество деца на възраст между 12 и 18 години. В 19:00 часа тинейджърите са допуснати до вътрешността, но седем от тях са стъпкани от тълпата и загиват от задушаване по стълбите.
“Трябваше да направим шоу, но изявата ни се превърна в трагедия. Изведнъж се чуха писъци, викове, видях скупчване на хора. Успях да извадя 30-40 деца, като в суматохата ги дърпах за ръце и за крака“, спомня си рапърът за кошмарната нощ. Сред загиналите деца е й сестрата на негов приятел от квартала.
„Условията бяха лоши, навън беше студено, имаше лед и сняг и много желаещи да влязат. След инцидента се опитаха да ни нападнат, но работата беше изпусната. В дискотеката имаше три пъти повече хора от допустимото“, разказа още той.
„Тежко ми е! След този трагичен случай пуснахме песента „2002“ в памет на тези деца. Възнамеряваме да я презапишем с нов аранжимент“, заяви рапърът.
„Тази трагедия остави трайна и дълбока рана в моето съзнание, и ме промени завинаги. Никакви думи не могат да върната тези деца. Спомняйки си „Индиго“, трябва да бъдем смирени и да замълчим. На този ден ще отправя молитва“, разкри още Колумбиеца.
The post След 21 години Колумбиеца проговори за трагедията със 7 премазани деца в „Индиго“ appeared first on ploshtada.com.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: ploshtada.com