След шока с Катар: ФИФА се кани да даде домакинство на световно на Северна Корея

Президентът на ФИФА Джани Инфантино направи изненадващо разкритие. Той обяви, че в бъдеще домакин на световно първенство по футбол може да бъде Северна Корея.
Инфантино разкри, че е посещавал азиатската страна преди няколко години, за да разбере дали има възможност там да се проведе световно първенство съвместно с Южна Корея.
„ВСЯКА СТРАНА МОЖЕ ДА БЪДЕ ДОМАКИН НА СВЕТОВНО“
„ФИФА е глобална футболна организация. Ние сме футболисти, а не политици, и искаме да обединим хората. Всяка страна може да бъде домакин на събитието. Ако Северна Корея иска да приеме нещо“, заяви шефът на ФИФА, цитиран от „The Athletic“.
ИНФАНТИНО ВЕЧЕ Е БИЛ В ПХЕНЯН
„Всъщност, отидох в Северна Корея преди няколко години, за да попитам севернокорейците дали биха били склонни да домакинстват част от Световното първенство за жени с Южна Корея. Е, очевидно не успях, но бих го направил още 100 пъти, ако помогне“, допълни Инфантино.
ПОЗИТИВНО ПОСЛАНИЕ ОТ ШЕФА НА ФИФА
„Трябва да се разбираме, но също така да разберем, че сме и различни, с различни вярвания, история, произход, но от един свят. И трябва да се разбираме един с друг“, допълни той. А тук можете да научите 10 изумителни факта за Световното в Катар. 

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg