След фиаското между Нидерландия – Аржентина: ФИФА започва разследване и Меси е застрашен?

Четвъртфиналът между Нидерландия и Аржентина бе един от най-интересните двубои по време на Световното първенство по футбол в Катар, който след 120 минути влезе в дузпи и едва след наказателните удари срещата излъчи полуфиналист в лицето на „гаучосите“.
Двубоят обаче бе с „нажежени“ страсти през по-голяма част от времето и логично се стигна до вербални и физически сблъсъци. Това пък доведе до редица жълти картони, а след анализирането на случилото се от ФИФА започнаха разследване срещу лагерите на двата тима за действията им по време и след двубоя.
ФИФА ще разследва евентуални нарушения по членовете 12 (Неправилно поведение на играчи и официални лица) и 16 (Ред и сигурност по време на мачове) от Дисциплинарния кодекс.

Това само по себе си може да бъде фатално, тъй като за „гаучосите“ предстои полуфинал от Мондиал 2022 в предстоящия вторник срещу Хърватия и от Централата ще трябва да излязат с решения максимално скоро. 
На пръв поглед най-застрашени от санкции са Леонардо Паредес, Емилиано Мартинес и Лионел Меси, но най-невероятно е за лидера на Аржентина, тъй като легендата бе внимателен с коментара си след двубоя и не критикува длъжностни лица. 
Ето какво сподели Меси по адрес на съдията!

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg