След расисткия скандал: Звезди на Франция деактивираха акаунтите си

След като през вчерашният ден Байерн Мюнхен трябваше да защитава своя футболист – Кингсли Коман от расистки коментари в социалните мрежи, стана ясно, че още няколко от звездите на Франция са били принудени да предприемат мерки против гнусните обиди от потребители в интернет пространството. 
Този път в обект на атаки се е превърнал младата звезда на Реал Мадрид – Орелиен Чуамени. Полузащитникът, който изигра много силен турнир в Катар, се пропука по време на дузпите срещу Аржентина във финала, като дори не успя да оцели и вратата, за което старателно помогна и Емилиано Мартинес. 
Това бе и втората капка, която сложи точка на спора и даде на „гаучосите“ така желаната Световна купа, докато Франция трябваше да се задоволи само със сребърните медали този път. Неуспехът явно доста е поизнервил някои от феновете на „петлите“, които са решили да залеят профила в Instagram на Чуамени, Коман и Коло Муани с расистки обиди, въпреки чудесните си изяви по стадионите в Катар. 
Това е принудило футболистите да деактивират възможността за коментари под постовете в профилите си, надявайки се, че по този начин нещата ще се успокоят. Въпреки всичко преживяно, хиляди французи посрещнаха „трикольорите“ като шампиони. (ВИДЕО)

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg