Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

След нахлулите екоактивисти: Григор обясни дали се чувства заплашен на "Уимбълдън"

„Охраната на „Уимбълдън“ е адекватна и не се нуждае от промени“. Това каза българският тенисист Григор Димитров след победата в три сета над японския квалификант Шо Шимабукуро в първия кръг на турнира.
В началото на втория сет мачът, който се игра на корт номер 18, бе прекъснат, тъй като на игрището навлязоха двама екоактивисти, които разпръснаха оранжеви конфети и парчета от пъзел от 1000 части на корт на „Уимбълдън“. На следващия мач на същия корт, който бе с участието на британката Кейто Боултър, инцидентът се повтори, но този път само с един протестиращ.

Protestors jump onto court 18 at #WIMBLEDON half way through Dimitrov & Shimabukuro. Crowds cheering as they’re both removed. pic.twitter.com/GNWroRO1SY
— Molly Clayton (@mollclayton) July 5, 2023

„Ясно е, че това не са приятни моменти. Но няма какво много да се направи. Мисля, че всички реагираха достатъчно бързо“, заяви поставеният под номер 21 Димитров, цитиран от Ройтерс.
„Хубаво беше, че дъждът дойде в този момент, така че имах време да напусна корта и да се прегрупирам психически. Мисля, че ситуацията бе овладяна правилно“, добави българинът.
Запитан дали се чувства в опасност физически, 32-годишният тенисист отсече: „Не, не, по никакъв начин. Не мисля, че някога е имало място, на което да съм играл и да съм се чувствал незащитен. Когато излизаш на корта, винаги си обграден от правилните хора и се чувствам добре от този факт“.
Той добави, че за момент е помислил дали сам да не спре нахлулия на корта екоактивист, но веднага си е казал, че това не е неговата работа. „Първата ми реакция беше такава, но това не е моята задача на корта. Но някой друг би постъпил иначе, зависи от инстинктите на човека“, завърши българският тенисист. А ето какво любопитно признание направи Григор преди „Уимбълдън“.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg