След Диана, още една известна жена разказа, че е била насилвана от колега

Още една известна жена разказа за стар случай на насилие – спортистката Надя Младенова. Вчера тя написа във Фейсбук, че след като е разбрала за случая с актрисата Диана Димитрова, се е почувствала длъжна да сподели своята история, съобщава OFFNews.
„Точно както при Диана Димитрова, преди точно 5 години и върху мен беше упражнено насилие от доста по-силен от мен мъж. При това също от мой „колега“, съотборник от националния отбор по шотокан карате“, пише Младенова.
Тя разказва как колегата ѝ я удря през лицето и сцепва устната ѝ заради спор за нейна статия, тъй като спортистката наскоро започнала да пише в онлайн блог. Три нейни приятелки станали свидетели на случката:
„И трите жени стояхме стъписани и не знаехме как да реагираме. И трите се разплакахме и като се успокоихме, поговорихме. И двете ми съотборнички предложиха да си мълчим и да не казваме на никого. Едната дори ми каза, че той не бил такъв, сигурна е, че той съжалява. Аз бях в шок и не знаех как да постъпя. Накрая се разделихме и се прибрахме.“
Прочетете още: ДИАНА ДИМИТРОВА ОТГОВОРИ НА ДАЧКОВ, ЕТО КАКВО МУ НАПИСА
Надя Младенова пише, че тогава е „била на косъм“ да си замълчи като Диана Димитрова, но че сестра ѝ я мотивирала да проговори. Тогава спортистката подава жалба срещу насилника и си вади медицинско. Тя разказва, че след това реакцията на околните е била сякаш случилото се е нещо нормално.
„Чувствах се сякаш семейството ми ме е предало. Сякаш това да упражниш насилие върху някого е нещо нормално. Приемам и това, защото разбирам, че и те не са били научени от родителите си как да реагират в такава ситуация. Всичко разбирам. Но това не пречи в мен да се събужда сега една дълбока свещена ярост за това, че след поредния такъв случай и коментарите в интернет как жената явно си го е заслужавала, обществото ни не е научено, че това да нараняваш животни или хора просто не е допустимо по никакъв начин!“, казва Младенова.
Съветът на „Площада“: Ако все още не сте готови с коледните подаръци за близките, разгледайте продуктите на Alleop.bg и направете правилния избор.
„Когато коментирате външния вид на една жена, подсвирквате ѝ в парка, или ѝ пишете онлайн да я притеснявате след групово бягане, това е форма на психологически тормоз! Много хора наистина не знаят това. Но също така много жени глобално се притесняват да идват на общи бягания, за да не бъдат обект на такова отношение. Дори нещо толкова малко говори за това къде стои обществото ни по темата за насилието. И това не е само в България“, пише спортистката.
„Между другото, този човек се казва Силвестър“, добавя на края на публикацията си Надя Младенова.

The post След Диана, още една известна жена разказа, че е била насилвана от колега appeared first on ploshtada.com.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: ploshtada.com