Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Скоби за лагери: основни видове и характеристики

Опитът да премахнете лагери на автомобил, без да използвате правилните инструменти, може да Ви отнеме много време и да Ви докара главоболия. Неудобството, мръсотията и корозията пък допълнително затрудняват процеса на отстраняване.
Рязането, изгарянето или удрянето крият огромни рискове за безопасността Ви. Освен това има и вероятност да причините повреда на компонентите, които се опитвате да отстраните.
Механичната и хидравличната скоба за лагери са страхотни инструменти за отстраняване на компоненти в различните индустриални сектори. По-малките видове скоби се използват широко от техници, домашни майстори, обикновени потребители.
*Често срещаните компоненти за премахване с такъв вид инструменти включват лагери, зъбни колела, щифтове, втулки, маншони, съединители, ролки и др.
 
Източник: euromasterbg.com
Кои са основните видове скоби за лагери?
Съществуват много различни видове скоби за лагери. Ако изберете подходящия инструмент за Вашето приложение, със сигурност ще свършите работата безопасно, ефективно и без да причинявате щети.
Двураменни и трираменни скоби
Най-често срещаните видове скоби се предлагат в конфигурация с 2 или 3 челюсти/ рамена. Трираменните скоби са най-широко използваните, тъй като допълнителната челюст спомага за по-равномерното разпределение на силата. Когато достъпът е ограничен – може да използвате и двураменни скоби.
Механични и хидравлични скоби
Механичните скоби работят чрез завъртане на напречна греда, която премества централния болт/ силовия винт към вала.
Хидравличните скоби включват вграден хидравличен цилиндър, който се задвижва от помпа за прилагане на необходимата сила. Разполагат с бутало, което осигурява директно прилагане на тяга – ефективно и сигурно.
Вътрешни скоби
Те се използват за отстраняване на монтирани на вала части, където няма налична опора на шпиндела. Използва се вътрешен теглич с прикрепен плъзгащ се чук, който позволява прилагането на голяма сила на удара.
 
Източник: euromasterbg.com
Основни характеристики
Рамена
Както е описано по-горе – когато пространството позволява, най-добре е да използвате трираменни скоби. Те са по-безопасни и лесни за използване.
Хидравлични или механични
Хидравличните видове скоби са по-лесни за работа от механичните, но с тях ще Ви трябват помпа, маркуч и манометър. В зависимост от размера на скобата, помпата може да се задвижва ръчно, пневматично или на ток.
Обхват
Обхватът е наличното разстояние между издърпващата повърхност на челюстта и главата на скобата. Това разстояние варира и намалява с отварянето на рамената.
Заключващ механизъм
Заключващият механизъм спомага да се предотврати изплъзване на рамената от приложението по време на процеса на издърпване. Завъртането на дръжката на скобата заключва челюстите към приложението – позволявайки на монтирания на вала компонент да бъде издърпан свободно, когато шпинделът се завърти.
Диаметър на рамената
Това е диаметърът, до който се простират челюстите. Обикновено до 25” (9 см).
Откъде да закупя?
В OnlineMashini.bg ще откриете множесто модели скоби за лагери и то на изключително изгодни цени. Голямото разнообразие дава възможността за намиране на най-подходящия инструмент, който Ви е нужен, за да свършите определена работа.
Пазарувайки от OnlineMashini.bg получавате отлични цени и условия за закупуване, съчетани с бързо обслужване и още по-бърза доставка до адрес или офис на куриер. Имате възможност за покупки на разсрочено плащане, както и за преглед и тест на избраните продукти при получаване.
 

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg