Скалони разкри за разговор с Меси, който спомогнал за триумфа на Аржентина в Катар

Селекционерът на Аржентина Лионел Скалони разказа на пресконференцията си след финала на Световното първенство по футбол една история, която според него е помогнала на тима да триумфира в Катар. Историята е свързана с капитана на „гаучосите“ Лионел Меси.
Както е известно, вчера вечерта (18 декември) южноамериканците спечелиха Мондиал 2022 след победа над Франция с дузпи. Аржентина не бе печелила най-големия трофей във футбола от 1986 година насам.
„Тази история е свързана с Меси. След като се класирахме за Световното първенство, преди да отлети в Париж, аз разговарях с него. Разбирахме, че разочарованието може да бъде много силно. Той ми каза: Не се притеснявай, да продължим. Със сигурност всичко ще бъде наред, но ако не бъде, то добре, просто сме опитали“, разказа Скалони пред журналистите.
„Аз чувствах безпокойство и след този разговор почувствах облекчение. Казах му как се чувствам. С неговия отговор видях, че ние сме на правилния път. Това е история, която искам всички да знаят, защото е страхотна“, допълни 44-годишният треньор. А ето на кого Скалони посвети триумфа на Световното първенство. 

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg