Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Сенатът също одобри промените за дълга на САЩ

След като Камарата на представителите на американския Конгрес одобри сделката за тавана на дълга на САЩ, Сенатът стори същото. Законопроектът мина през горната камара на Конгреса с 63 гласа “за” и 36 “против”. Сега остава само Джо Байдън да подпише законопроекта.
Законопроектът, който е известен с името Акт за финансова отговорност, вдига тавана на американския дълг до 1 януари, 2025 година. Дългът на САЩ е 31,4 трилиона долара, като с нанесените поправки по отношение на харченето се очаква през следващите 10 години дефицитът на САЩ да стигне 1,5 трилиона долара.
През фискалната 2024 година САЩ не увеличават харченето повече от досега, но догодина ще има увеличение с 1%. Това обаче е по-малко, отколкото ще е инфлацията, като единствено има леко увеличение при харченето за военни цели.
“Демонстрирахме още веднъж, че Америка е нация, която плаща сметките си и посреща задълженията си – и винаги ще е така. Искам да благодаря на лидерите на демократите и на републиканците (в Сената) чък Шумър и Мич Макконъл за бързото прокарване на законопроекта. Никой е получава всичко, което иска, когато се стигне до преговори, но не правете грешка – това споразумение е голяма победа за икономиката ни и за американските граждани”, коментира президентът на САЩ Джо Байдън.
Припомняме, че финансовият министър на САЩ Джанет Йелън предупреждаваше, че Съединените щати може да изпаднат във фалит още на 1 юни, но като цяло сочената дата за това беше 5 юни. Непартийната бюджетна служба на Конгреса обаче прогнозираше, че датата “Х” може да бъде достигната до 15 юни.
ОЩЕ: Средствата за разплащане на американското правителство удариха 6-годишно дъно

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg