Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Световното първенство по футбол 2026: Без ремита в редовното време и с радикални промени в различните фази

Световното първенство по футбол в Катар е вече в разгара си и днес ще проследим НА ЖИВО в SportLive.bg първите битки от осминафиналите в надпреварата. Междувременно обаче от ФИФА поглеждат към бъдещите 4 години, когато трябва да започне следващият Мондиал. 
Световното първенство 2026 г. ще се проведе в САЩ, Канада и Мексико, а форматът му се очертава да бъде революционен, тъй като много неща ще бъдат променени. 
Ситуацията с груповата фаза
Вероятно най-съществената промяна ще бъде в броя участници, който през последните издания е 32, но за следващата надпревара от подобен ранг – той ще скочи до цели 48. Тази промяна е коментирана от дълго време и изглежда ще стане факт, което ще доведе до 80 двубоя, които в момента са 64.
Форматът за групова фаза остава факт, но се очаква групите да достигнат 12, а отборите в тях – 4. Имаше и възможност те да бъдат 16, а тимовете да бъдат по 3, но от Централата се очаква да се придържат към познатия модел, от който продължават най-добрите два тима.

FIFA are considering changing the 2026 World Cup format from the previously agreed “16 groups of 3” format to a “12 groups of 4” format. @marca
— Madrid Zone (@theMadridZone) December 3, 2022

Елиминационната фаза и липсата на ремита
Фактът, че бройката на отборите ще се увеличи до 48 обаче неминуемо ще промени елиминационната фаза, който ще започна от 1/32-финали, а не както сега – директно от осминафинали.
Една от най-интересните промени обаче се очертава да бъде тази в груповата фаза, където на практика двубоите няма да завършват наравно. При реми в редовното време, то ще следва изпълнението на дузпи. Победителят ще получава точка и още една бонус за успеха, докато загубилият ще се задоволява с актива от равенството. 
Надпреварата ще се проведе между 8-и юни и 3-ти юли 2026 г. в Северна Америка. 
Следете всичко най-интересно около Мондиал 2022 със SportLive.bg!

#FIFAWorldCup 2026 PLAN:•From 32 to 48 teams.•12 groups of 4.•Top 2 goes through.•Penalties to decide the winner in a group stage match after a draw – winner gets +1 bonus point (2 in total)•Round of 32 will be introduced•From 64 to 80 games. pic.twitter.com/5ykLGrWKDs
— Madrid Zone (@theMadridZone) December 3, 2022

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg