Саша Илич отсече: ЦСКА ще се бори да стане шампион

Старши треньорът на ЦСКА даде интервю пред представителите на медиите след официалния старт на зимната подготовка на „червените“. Футболистите на ЦСКА вече минаха медицински прегледи и няколко дни ще се готвят в София, а в средата на януари ще заминат за турския курорт – Белек, където ще играят шест контроли.
Илич смята, че тимът се развива в правилната посока до този момент и е близо до това отборът да стигне високо ниво. Сърбинът призна, че целта пред ЦСКА е една – да стане шампион на България.
„Бих искал да ви честитя Нова година. Първо искам да ги пожелая здраве, да имате по-успешна година. Доволен съм от състоянието, което се върнаха футболистите. На първо място физически. Надявам се, че са си починали. Беше им нужна тази почивка. Единственото, което искам е да нямаме контузени футболисти”, започна Илич.
„Много е хубаво като си на върха. ЦСКА би трябвало много често да е на върха. Това, което завърши, е първата част. Предстои ни много по-сериозно предизвикателство през пролетта. Знаем, че е много по-трудно да се задържиш на върха от това да стигнеш до него. Знаете, че аз не съм човек, който не говори за много напред в бъдеще. Ще гледаме мач за мач”.
„Хайнц е един качествен футболист. Мисля, че може много да ни помогне. Линдсет ще му помогне за аклиматизацията. Уверен съм, че и останалите играчи ще го посрещнат много добре. Бамба направи операция. На него ще му трябва още време преди да се присъедини към останалата група. Трябва да внимаваме с него. За да разчитам на него, трябва да е здрав и да се възстанови възможно най-добре. В този момент най-важното за него е да се възстанови по най-добрия начин. Ще видим кога ще го използваме”, продължи той.
„Имаме 28 футболисти, в този списък слагаме и контузените. Имаме четирима млади футболисти. Това е добра бройка за пролетния полусезон. Искам да дойдат футболисти, които могат да ни донесат качество”.
„Всички тук знаят колко много значат феновете за ЦСКА. Със сигурност при повече фенове нашите играчи ще се чувстват по-добре. От нас зависи да се отнасяме професионално към задачите. Кога ще се върнат, знаят само те”.
„Ще ни трябва много работа, да вложим много енергия. Трябва да сме като едно. В добра посока сме и сме близо до това да изглеждаме като отбор. До края на първенството има много мачове. Не водим с 20 точки, за да ни е спокойно. Грешките са част от футбола. И от най-малките грешки се случват голове. Винаги отборът, който допуска по-малко грешки, има предимство. Със сигурност сме допускали ситуации, които не са били добри за нас. Имахме и мачове, в които не играхме добре, но не побеждавахме. Имахме и мачове, в които играхме добре, но не побеждавахме. Ние няма да се отпуснем, защото нямаме право на грешки”, каза  Илич.
„Знаем, че ще ни е трудно да станем въпроси. Никой обаче не може да ни вземе надеждата и желанието на мен и отбора. Ще се борим за това да станем шампиони”.
„Хайнц сега дойде, предстоят ни шест контролни мача. Ще видим коя е най-добрата позиция за него. Имаме голям брой играчи, ще използваме всички. Самите футболисти знаят, че всеки ще получи възможност да се покаже”, завърши Илич. А каква важна информация пусна клубът за феновете, разберете в този материал.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg