Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Санкциите на Г-7 няма да засегнат световните доставки на диаманти от Русия

Санкциите на Великобритания върху вноса на диаманти от Русия, както и ограниченията на страните от Г-7, няма да повлияят на предлагането на руски диаманти на световния пазар. Това заявиха руски експерти, цитирани от ТАСС.
„Русия не доставя почти никакви диаманти в Европа, почти всичко отива в Индия, заради това санкциите няма да се отразят по никакъв начин на потока от руски диаманти“, заяви ръководителят на отдела за инвестиционни анализи в „БКС Мир инвестиции“ Кирил Чуйко.
Според оценката на ръководителя на управлението за анализи на пазарите за ценни книжа в Alpha bank Борис Красноженов решението на Г-7 да ограничи вноса на руски диаманти оказва незначително влияние върху пазара в настоящия момент. „По-голямата част от диамантите за последващо шлифоване се доставят от Русия за Индия, която не е част от Г-7“, посочва експертът. 

„Междувременно при процеса на шлифоване скъпоценните камъни получават местни сертификати, смесват се с диаманти от различни други региони и не е възможно да се проследи произходът на камъните с малки и средни карати, където доминира „Алроса“, добави Красноженов.
„Индия няма да се откаже от руските диаманти. Възможни са определени изменения сред големите клиенти на „Алроса“, които работят по дългосрочни договори, но предлагането на руски диаманти на световния пазар ще се запази“, отбелязва експертът.
Според него от началото на годината е налице низходяща ценова динамика на пазара на диаманти, което се дължи на общата ситуация с търсенето и предлагането на световния пазар.
Миналата седмица британското правителство обяви, че налага забрана върху вноса на мед, алуминий и никел с руски произход и на диаманти от Русия. Страните от Г-7 се договориха също, че ще ограничат търговията и използването на добити, обработени или произведени в Русия.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Решено: ЕС ще санкционира руската търговия с диаманти
Страните от Г-7 с важно решение за санкциите срещу Русия

Нова фаза в икономическата война на Русия със Запада

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg