Само на 44 години Лионел Скалони вече е световен шампион с Аржентина

Лионел Скалони се нареди до най-младите селекционери, печелили Световното първенство по футбол. 44-годишният бивш играч на Аталанта впечатли цял свят със смелите си решения и лидерските си качества, успявайки да качи южноамериканската страна на върха на света след над 3 десетилетия суша. 
Но това не е всичко – откакто е начело на Аржентина, Скалони може да се похвали с още две титли на нацонално ниво – „Копа Америка“, която „гаучосите“ спечелиха през 2021 г и „Финалисима“ – финалът срещу европейския шампион Италия. 
Статистиката на селекционерът като треньор на „светлосините“ е впечатляваща и е абсолютен рекорд за страната: 37 изиграни официални срещи, 26 победи, 8 равенства и единствено 3 загуби – една, от които е в откриващата среща на отбора в Катар срещу Саудитска арабия. 

Разбира се, няма как да отбележим присъствието в състава на адаша на Скалони – Лионел Меси, без който със сигурност цифрите нямаше да бъдат така красноречиви. Въпреки това, специалистът успя да разгърне целия потенциал на Аржентина, използвайки цели 3 схеми на Мондиал 2022, за които в предаването „Точно попадение“ говорихме надълго и широко още преди финала на Световната купа. (ВИДЕО) 

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg