Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Ръцете ви постоянно са студени? Може да страдате от тези болести

Нормално е ръцете ви да са студени от време на време, особено когато навън е студено. Но когато това състояние зачести или когато има промяна в цвета на кожата, това може да е заболяване, което ограничава притока на кръв към ръцете, съобщава клиника в Кливланд.
Синдром на Рейно
Това всъщност е едно от най-честите заболявания, което засяга предимно артериите, които пренасят кръвта от сърцето към други части на тялото.
Анемия
При анемия човек има по-малко функционални и здрави червени кръвни клетки, което често води до дефицит на желязо. Ако тялото ни няма достатъчно желязо, ние нямаме достатъчно хемоглобин, така че е по-трудно кислородът да достигне до белите дробове и други части на тялото, което води до студени ръце. Освен студени ръце, анемията при хората може да причини и умора, главоболие, световъртеж, задух и бледа кожа. В повечето случаи лесно се лекува с добавки с желязо.
Вижте още: Тези храни буквално убиват черния ви дроб
Диабет
Лошото кръвообращение, както и стесняването на артериите, което често кара ръцете или краката ви да са студени, са също симптоми на диабет. Диабетът оставя големи последици върху кръвообращението ни, както и върху цялата нервна система, така че често е придружен от тези явления.
Ако имате студени ръце и усещане за повишена жажда, ядете много, но не наддавате на тегло и уринирате по-често, лекарите предупреждават, че непременно трябва да проверите нивото на кръвната си захар.
Вижте още: 5 важни симптома на диабет, които може би пропускате
Хипотиреоидизъм
Изобщо не е необичайно да имате студени ръце, ако имате проблеми с щитовидната жлеза. Когато работата на щитовидната жлеза е нарушена, много телесни функции в тялото отслабват и могат да се появят симптоми като умора, запек, необяснимо наддаване на тегло и постоянно усещане за студ, включително студени ръце.
Хипотиреоидизмът е често срещан при жени и мъже над 50-годишна възраст, но често се среща и при по-млади хора, съобщава “Index.hr”.
Източник: БТА

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg