Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Руската централна банка ще разгледа необходимостта от повишаване на лихвите

Руската централната банка остави основния си лихвен процент на ниво от 7,5%, запазвайки ястребовата си реторика, тъй като нарастващият бюджетен дефицит и недостигът на работна ръка създават инфлационни рискове. От банката заявиха, че ще разгледат необходимостта от повишаване на лихвите на предстоящите срещи, предаде Ройтерс.
Toyota гледа различни варианти за завода си в Санкт Петербург
През миналата година банката постепенно отмени извънредното повишение на лихвения процент до 20%, направено в края на февруари след решението на Русия да изпрати десетки хиляди войници в Украйна и налагането на широкообхватни западни санкции в отговор на инвазията. От последното намаление през септември досега тя поддържа лихвените проценти на стабилно равнище от 7,5%.

Годишната инфлация в страната, която през 2022 г. достигна над 20-годишен връх, се забави до 7,65% към 13 март, тъй като се прояви миналогодишният базов ефект. Централната банка заяви, че това ще доведе до временно понижаване на инфлацията под целевата ѝ стойност от 4% през следващите месеци.
„Същевременно устойчивият инфлационен натиск постепенно ще се увеличава от умерено ниски равнища“, посочи банката в изявление.
Регулаторът, който очаква инфлацията да се върне към целта от 4% през 2024 г., след като приключи 2023 г. на равнище от 5,0-7,0%, продължава да е обезпокоен от инфлационните рискове.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg