Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Росен Христов ще посети площадката на АЕЦ “Белене”

Министърът на енергетиката Росен Христов и изпълнителният директор на НЕК Мартин Георгиев ще посетят площадката на АЕЦ “Белене”. Това съобщение от министерството на енергетиката дойде само ден след посещението на министъра във Франция.
В Париж Христов се срещна и с ръководството на водещата френска енергийна компания EDF, с което обсъди предпроектно проучване и оценка на възможността за изграждане на АЕЦ “Белене”. От френската страна представиха примерен детайлен план какво би включвало подобно изследване.
“Важно е за ключови и стратегически проекти да взимаме експертно и информирано решение на база предимствата и недостатъците на всички възможни сценарии. Проектът “Белене” има бъдеще и идеята ни е на основата на пълна и актуална информация парламентът да вземе решение как да продължи развитието му”, подчерта Христов.
В края на март стана ясно, че предстои да бъде разработен и подписан инженерингов договор с EDF за изграждане на два блока от по 1000 мегавата, като се използва съществуващото на площадката в Белене руско оборудване за ВВЕР-1000 и доизграждането им с френска конвенционална технология. 
Още: “Електрисите дьо Франс” ще изгражда два блока в АЕЦ “Белене”
На 18 април в Белене бяха на посещение и оглед френски специалисти от EDF, които разгледаха доставеното оборудване, съхранението му, както и съществуващата инфраструктура на проекта.

Ще доведе ли всичко това до френска атомна централа в Белене, предстои да разберем.
 
 
 
 
 

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg