Роман Абрамович се установи в Истанбул и ще купува местен футболен клуб

Бившият собственик на английския гранд Челси – Роман Абрамович, се е установил в близост до България и е готов да управлява следващия си футболен клуб.
Медиите в южната ни съседка съобщават, че руският бизнесмен е заживял в Истанбул, където вече са акостирали и яхтите му. Плавателните съдове са четири и са на обща стойност от 1,13 милиарда евро.

По-рано през декември от „Хюриет“ съобщиха, че олигархът е наел имение за 50 000 долара на месец, което се намира на Босфора в Истанбул и мислите на руснака са да се установи именно там.
Роман Абрамович стана собственик на Челси през 2003 година. След санкциите срещу руските олигарси през 2022 година бизнесменът се наложи да продаде английския клуб.
По време на ерата на Абрамович Челси спечели пет титли на Англия, пет Купи на ФА, три Купи на Лигата, две Суперкупи на ФА, две Шампионски лиги и Лиги Европа и една Суперкупа на УЕФА за 19 години. Междувременно „сините“ триумфираха веднъж и на Световното клубно първенство.
Вижте какъв голям удар нанесе САЩ на Абрамович!

Turkish media is widely reporting that Russian oligarch Roman Abramovich has rented $50,000/month mansion on the Bosphorus in Istanbul and is hoping to settle down there for now https://t.co/0HmlgaxbAR pic.twitter.com/uo3sWeD7Bu
— Borzou Daragahi 🖊🗒 (@borzou) December 1, 2022

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg