Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Рецепта на Петър Димков срещу главоболие

Петър Димков е един от най-известните лечители в историята на България. И до днес неговите тайни за здравето се спазват от хиляди българи, а знанията му се предават от поколение на поколение. Приживе Петър Димков пише множество трудове за човешкото здраве, които поставят природата и природните съставки като основен лечител на хората, а не фармацевтиката.
Една от рецептите на Петър Димков, останали и до днес, е тази срещу главоболие.
Надали има човек, който от време на време да не получава главоболие. При някои положението е доста сериозно, като се развиват заболявания като мигрени, които правят главоболието хронично и наистина неприятно.

Рецепта на Петър Димков срещу болки в главата
Петър Димков е вярвал, че природата може да ни спаси от всякакви болежки. Той е знаел как да използва различните билки, за да помага на хората. Именно билките са в основата на неговата тайна срещу главоболието.
Въпросният елексир против главоболие на Петър Димков може да се консумира по всяко време на деня – сутрин, обед и вечер. 20 минути преди хранене, вземете бучка захар и капнете върху нея 20 капки от сместа. Тя включва следните съставки:

валерианова тинктура (има я в аптеките)
20 гр. тинктура от цвят от глог
20 мл. вода от горчиви бадеми
15 гр. комфор на прах
15 гр. ментово масло – около 10 капки

Следва консумация на отварата
Около десет минути, след като се консумирали бучката захар с 20-те капки, изпийте следната отвара:
Пригответе в чашка запарка от босилек, клинавче, повет и страшниче – около 100 грама трябва да имате от всяка една билка. След това си пригответе по около 50 грама от следните билки и растения: бял равнец, дяволска уста, жълта комунига, лавандула, липов цвят, маточина, риган и хмел.
От тази смес отделете две супени лъжици, като преди това сте я размесили добре. Пуснете ги в 500 мл. кипяща вода, а след това отдръпнете съда от огъня. Една нощ сместа трябва да престои захлупена. На сутринта прецедете и започнете да я пиете.
Ами ако имаме по-упорито главоболие като мигрена?
Както вече казахме, някои хора имат далеч по-страшен тип главоболие, например – мигрени. Те се третират доста по-трудно, сравнено със стандартното главоболие.
Тук Петър Димков съветва да използвате листата на маточина, но преди цъфтежа, тъй като когато той започне, лечебният ефект на билката се обезсилва.
Пригответе запарка, като една супена лъжица от билката се залива половин литър кипяща вода. Нека престои половин час, а след това прецедете и пийте по една кафейна чашка три пъти на ден преди ядене.
Можете да използвате и билката дяволска уста. Тук ви трябва надземната част, която се бере по време на цъфтежа. Запарката се прави от четири супени лъжици наситена билка, която се залива с кипяща вода. Около час я оставете похлупена. Пийте по една винена чаша три пъти на ден преди ядене.
Прочетете още: 8-дневната диета на Петър Димков – неочаквани резултати
Прочетете още: Лили Димкова, дъщерята на Петър Димков, разкрива тайните му

Прочетете още: С тази рецепта на Петър Димков укрепете своя имунитет

The post Рецепта на Петър Димков срещу главоболие appeared first on Хубава жена.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: hubavajena.bg