Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Рецепта за цвекло на фурна

Цвекло на фурна – все повече хора се питат как да си го приготвят. Това не е изненадващо, тъй като тази храна е изключително полезна, крие ползи за здравето и съдържа множество добри витамини и минерали. Не е случайно, че често се приготвя и под формата на фреш, който зарежда хората с полезни за тях хранителни елементи.
Стигаме и до основния въпрос – как да си приготвим цвекло на фурна? Ето една идея от нас.
Рецепта за цвекло на фурна
Пригответе си следните продукти:

Червено цвекло – 2 глави (всяка от тях около 350 гр.)
Сол – 2 щипки
Зехтин – 2 с.л.

Пригответе фурната за рецептата, като я включите на 190 градуса. 
Следващата стъпка е внимателно да измиете добре главите цвекло, но без да ги белите. Постарайте се да ги изчеткате с кухненска четка, която да е средно мека. След това подсушете.
Когато сте готови с тази стъпка, преминаваме към следващата за приготвяне на цвекло на фурна. 
Когато фурната е загрята до желаната от нас температура, време е да посолим. Направете го леко, без да прекалявате. Намажете със зехтин, като всяка глава цвекло трябва да се обвие отделно с алуминиево фолио. Целта е то да прилепне плътно към цвеклото. Гледайте да няма пролуки и каквито и да е отвори.
Да си приготвим цвекло на фурна всъщност изобщо не е толкова трудно
Преминаваме към следващата стъпка за приготвяне на цвекло на фурна. Поставете всичко в огнеупорен съд, а след това пъхнете във фурната. Трябва да се изпече около час и половина. Можете да правите проверка дали цвеклото е омекнало с клечка или друг по-остър предмет. Ако видите, че клечката влиза съвсем лесно, значи ястието е готово.
След това оставяме да се охлади и отвиваме фолиото. Трябва да знаете, че цвеклото се бели най-лесно тогава, когато е още топло. Използвайте този момент, за да го обелите след като сте махнали фолиото. Не трябва да е чак горещо, но не трябва и да е изстинало – намерете баланса. Тогава ще видите, че коричката пада съвсем лесно. Ако пръстите ви се боядисват в цвета на цвеклото, това не бива да ви притеснява – нормално е. И лесно се измива с вода.
Това е рецепта за приготвяне на цвекло във фурната. Можете да го използвате във всякакви комбинации с други хранителни продукти. Пожелаваме ви добър апетит!
Прочетете още: ЗАЩО ПО-ЧЕСТО ТРЯБВА ДА ЯДЕМ ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО?

The post Рецепта за цвекло на фурна appeared first on Хубава жена.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: hubavajena.bg