Реферът от финала на Световното първенство по футбол се превърна в "черна котка" за Рафаел Варан

Полският главен съдия – Симон Маричняк определено се справи блестящо с ръководенето на финалния сблъсък между Аржентина и Франция на Световното първенство по футбол в Катар. Той почти не използва ВАР-системата за помощ през всичките 120 минути и получи суперлативи от цял свят. 
Дни след като „гаучосите“ спечелиха своята трета Световна купа обаче, стана ясно, че за един играч на „петлите“ Марчиняк определено се е превърнал в „черна котка“ и не му носи късмет. Става дума за централния защитник – Рафаел Варан. Бранителят, който стана легенда за Реал Мадрид, а сега играе в Манчестър Юнайтед определено няма да запомни рефера от Полша с добро, а причината е: 
Френският футболист има страхотна успеваемост що се отнася до печеленето на финали. Той е триумфирал в 13 от 15-те финални срещи, в които е взел участие. Единствените два загубени такива са за Суперкупата на Европа през 2018 година срещу Атлетико Мадрид и този от Катар 2022 година. Странното в случая е, че и двата са ръководени от един и същи рефер – Симон Марчиняк. 

Вижте още: Пламенната реч на Рафаел Варан пред съотборниците си по време на срещата от 1/8-финалите срещу Полша

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg