Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Ресторант "България": Първият български ресторант в Стара Хавана, Куба

Какво си представят, когато чуете Куба? Слънце, плажове, ром, пури, музика, танци и добро настроение – веднага изплуват в съзнанието на повечето туристи. Добавете сега към тях шопска салата, ракия, баница, мусака, скара и таратор. Защо? Защото заедно с това посетителите на Стара Хавана могат да се докоснат и до нашите традиции в първия български ресторант, наречен на страна ни – “България”.

Откриването на ресторанта се случи на 17 ноември с подкрепата на Службата на Историка на град Хавана, съобщават от посолството ни в Куба на страницата си във Facebook. На церемонията са присъствали над 100 гости – висши представители на кубинската държавна администрация, дипломатическия корпус и български граждани.

Посланикът ни Тодор Кънчевски и архитект Перла Росалес, и.д. генерален директор на Службата на Историка на град Хавана, потвърдиха ангажимента да работят за реализацията на други съвместни проекти. Архитектът определя мястото, където е разположен ресторанта, като ключово и сред най-ценните за града – Calle Teniente Rey 304 e/ Compostela y Aguacate, La Habana Vieja.

В ресторант “България” ще се предлага българска кухня – таратор, шопска салата, скара, баници и други традиционни за страната ни ястия. Собственикът на заведението предвижда да бъдат обособени и готварски работилници, на които ще се представят елементи и рецепти, типични за българската кухня.

Заведението е третият елемент от обособяването на “път на България в Стара Хавана”, за което е постигнато съгласие между посолството и Службата на Историка.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Най-добрият ресторант в Лондон е… български
Храна за бохеми: София има първия по рода си Food Hall
Ето кой е най-добрият ресторант в света

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg