Респект: Играчите на Аржентина отидоха да прегърнат тези на Франция след финала (ВИДЕО)

Аржентина стигна до третата си световна титла в историята, след като победи Франция на финала на Мондиал 2022. „Гаучосите“ стигнаха до трофея по най-драматичния начин – след дузпи, за да направят загубата на „петлите“ още по-болезнена.
След победната дузпа футболистите на Аржентина изпаднаха в див екстаз от големия триумф, но на по-късен етап те не забравиха да се върнат да поздравят опонентите си за двубоя.
В социалните мрежи се появиха кадри как няколко играчи на Аржентина отиват да утешат футболисти на Франция след последния съдийски сигнал. „Албиселесте“ показаха респект и уважение към съперника, макар и често да са критикувани за това, че не са уважителни към противниците. 
Футболистите на Аржентина направиха лошо впечатление в двубоя срещу Нидерландия, който също бе спечелен с дузпи. Тогава няколко играчи на „гаучосите“ си позволиха да се изплезят на „лалетата“ – грозна постъпка, с която едва ли се гордеят.
Срещу Франция обаче Аржентина показа нужното уважение и не забрави да поздрави съперника. Или поне по-голямата част от футболистите на „гаучосите“:

The hugs between the Argentina and France players. Respect.pic.twitter.com/kHHNbBjCfi
— Mundo Albiceleste ⭐🌟⭐🇦🇷 (@MundoAlbicelest) December 19, 2022

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg