Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Резервацията за Коледа и Нова година: Какви са най-честите измами и за какво да внимаваме?

Тази година има сериозен риск потребителите да станат жертва на нелоялни търговски практики и измами при резервация за празнуването на Коледа и Нова година. За това предупреждават от онлайн платформата “Ние, потребителите”, след като стана ясно, че пакетите за настаняване в страната в хотели с празнични програми и СПА и уелнес центрове, както и в къщи за гости са изчерпани. Броят на направените записвания за пътувания за периода са около 560 000. Три месеца по-рано: Бум на резервациите за Нова година, но и по-високи цени
Най-голям е рискът при едно от най-предпочитаните места за резервация за посрещането на Коледа и Нова година, а именно къщата за гости. Ако все пак туристите решат да направят резервация толкова късно, е важно да се направят някои предварителни проверки и проучвания.
В момента такива оферти за наемане на къщи за гости могат да се открият в сайтове за безплатни обяви, като цените на някои могат да бъдат много атрактивни, особено на фона на отчетеното поскъпване на услугите в сектора средно с 11-17% на годишна база. С колко ще се повиши цената на почивката през зимата?

Освен цената, друг ориентир за автентичността на обявата за наемане на къща за гости могат да бъдат снимките. Понякога те са на съществуваща къща за гости със същото име като в офертата-фантом, която може да бъде открита в специализирани търсачки, но на много по-висока цена. Друг път снимките са свалени от платформи за снимки или от други обекти за настаняване.
В някои случаи точен адрес на къщата не се посочва, а се прави уговорка, че с наближаването на датата на резервацията ще бъдат изпратени допълнително координати или пък собственикът ще ви посрещне и ще ви заведе до мястото. Накрая обаче става ясно, че това са несъществуващи къщи-фантоми или ако са реални къщи за гости, то те са на друг собственик.
Как да се предпазите от измами при резервиране на къща за гости?
Първо е добре да проверите дали обектът фигурира в регистъра на Министерството на туризма, който може да откриете на официалния сайт на ведомството. Преди да направите резервацията се свържете със собственика на къщата и се уверете, че офертата е пусната от там и че става дума за това място за настаняване. След като преведете капарото се обадете, за да потвърдите, че сумата е получена и че има резервация на ваше име. Запазете платежните документи и писмената кореспонденция свързана с резервацията, уточнения или промени по нея. Преди да тръгнете отново се обадете в къщата за гости, за да сте спокойни, че ви очакват. Вилата под наем – предпочитано място за Нова година

Има случаи, в които, особено за празниците, обикновени хотели се представят за СПА и уелнес центрове. Те обаче нямат нито нужните условия, нито персонал, за да предоставят такива услуги. Когато се спрете на такъв туристически обект, е добре преди резервацията отново да направите справка в съответния регистър, за да се уверите, че мястото е от тази категория.
Друга нелоялна търговска практика е да се категоризират хотели, като имената им включват и определен брой звезди, каквито на практика не притежават. Така името на хотела и 3 звезди, например могат да бъдат търговската марка, под която обектът се рекламира, а неговата реална категория да е всъщност 2 или дори 1 звезда. Подобен подход заблуждава туристите и е нарушение на потребителското законодателство. Малки хотели и къщи за гости ще са пълни за Нова година
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
500 000 българи ще почиват у нас по Коледа и Нова година
Вдигнаха цените в зимните курорти
Българите масово ще празнуват Нова година в Кушадасъ
Българи окупираха Малдивите и Занзибар по празниците

Все повече българи си позволяват екзотични почивки в Африка и Азия

 

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg