Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Регулациите на изкуствения интелект може да накарат OpenAI да се оттегли от Европа

Главният изпълнителен директор на OpenAI Сам Олтман заяви, че създателят на ChatGPT може да обмисли възможността да напусне Европа, ако не може да изпълни предстоящите регулации за изкуствения интелект, които ЕС подготвя, предава Reuters.
ЕС работи по потенциално първите правила в света, които да регулират изкуствения интелект. Като част от изготвянето на законопроекта, компаниите, интегриращи инструменти за генеративен изкуствен интелект, като ChatGPT, ще трябва да разкриват всеки материал, защитен с авторско право, използван за разработка на техните системи.
„Преди да обмисли оттеглянето си от Стария континент, OpenAI ще се опита да се съобрази с регулацията в Европа, когато стане готова“, заяви Олтман в Лондон.

„Настоящият проект на Закона за изкуствения интелект в ЕС ще бъде свръхрегулиращ, но чухме, че ще бъде оттеглен. Още се водят преговори по него“, посочи той пред Reuters.
По-рано този месец в Европейския парламент постигнаха съгласие какво да залегне в законопроекта. Сега предстоят дебати между представители на ЕП, Европейския съвет и ЕК, за да се уточнят финалните подробности.
„Има толкова неща, които могат да направят, като да променят дефиницията за общите цели на системите за изкуствен интелект. Могат да се свършат много неща“, коментира Олтман.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Пореден технологичен гигант забрани ChatGPT
Samsung забрани на служителите си да използват изкуствен интелект
САЩ обмислят да въведат регулации на изкуствения интелект

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg