Раева: Благодаря на Бог, че ми даде вяра и сили да бъда начело на този велик спорт!

„Благодаря на Бог, че в тези тежки за спорта времена ми даде вяра, сили и енергия да бъда начело на този велик спорт с толкова велики жени. За мен това е чест“, обяви Илиана Раева от трибувната на Зала 1 в НДК, където с грандиозен спектакъл българската художествена гимнастика отбеляза своя 70-годишен юбилей.
Тя получи почетен знак от президента на Република България, който й беше връчен от Георги Александров, съветник по младежта и спорта на държавния глава.
В двучасовото шоу участие взеха ансамбълът, слечелил златен олимпийски медал от Токио 2020 и наследничките им, който вече триумфира със световна титла още в дебюта си на планетарен шампионат по-рано тази година. Зрителите се насладиха още на майсторството на героинята от надпреварата в София – Стилияна Николова.
Бяха почетени всички олимпийски медалистки, световни и европейски шампионки в историята на българската художествена гимнастика. Повечето от тях бяха в залата. На челните редове седяха Илиана Раева, трикратните световни шампионки Мария Гигова и Мария Петрова, както и двете най-успешни треньорки Нешка Робева и Весела Димитрова.
В края на спектакъла олимпийските шампионки от Токио 2020 подариха на илиана Раева златнеи медал от Игрите в японската столица, а преди това бяха подготвили специално видео послание. Бронзовите медалистки от Рио 2018 Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова пък връчиха на президента на федерацията сертификат за звезда от съзвездието Риби, която ще носи името на Илиана Раева.
„България винаги е била и винаги ще бъде империя в художествената гимнастика. Но тук е една жена, която заслужава да притежава цялата вселена. Затова ние й подаряваме звезда с нейното име“, каза Християна Тодорова, която връчи на Раева сертификата.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg