Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Путин: Таванът на цената на петрола ще има последствия

Опитите на Запада да наложи таван на цените на петрола ще имат сериозни последици върху световния енергиен пазар. Това предупреди руският президент Владимир Путин в телефонен разговор с новия иракски премиер Мохамед Шиа ал-Судани, съобщават от пресслужбата на Кремъл. Путин предупреди: Европа я чака енергийна катастрофа
Двамата са обсъдили опитите на редица западни страни да наложат ограничения върху цената на суровия петрол от Русия.
“Владимир Путин подчерта, че подобни действия противоречат на принципите на пазарните отношения и е много вероятно да доведат до сериозни последици за световния енергиен пазар”, се казва в съобщението, цитирано от Reuters.
През последните дни Европейският съюз и САЩ засилиха опитите си да постигнат споразумение за това къде да се постави таван на цените за вноса на руски петрол.
Русия и Ирак са както големи производители на петрол, така и членове на споразумението ОПЕК+, което определя нивата на производство на петрол в опит да управлява световните цени.
Припомняме, че Москва каза, че ще спре доставките на нефт и газ за държави, които подкрепят и прилагат таван на цените на руските енергоизточници. Русия е непреклонна: Спира нефта и газа на страни, поддържащи тавана на цените
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Русия спира газа за Европа при таван на цената на нефта
Недостиг, високи цени и неяснота: Какво се задава след ембаргото на руския петрол?
ЕК предложи таван на цената на газа, но някои държави останаха недоволни

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg