Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Проф. Витанов: Нашата червена линия за войната е очертана още от цар Борис III

Проф. Николай Витанов даде кратка информация за войната за 28 ноември. Ето какво написа математикът в профила си във социалната мрежа Фейсбук:
Кратка информация за войната за 28 ноември 2022 г.
Хайде пак да напиша: тук се правят технически анализи на ситуацията. Тук не е място да се леят чувства. Разбирам, че на някои от вас, това, което става ви е некомфортно и искате да си излеете негативните емоции, породени от неприятните събития. Посочил съм ви причината да ги трупате тези негативни емоции – ловите се на голи куки на аматьорска пропаганда. После пищите тук, че и групи за действие против Витанов правите. Не минава номерът. Ще бъдете детектиран и отстранени. Хората искат да четат техническите анализи, а не излиянията ви. Пишете си глупостите срещу Витанов по вашите стени. Аз ви се радвам – злобата и завистта ви работят за мен, не срещу мен.
Така, сега нататък.
Българската политика си я гледайте. Става все по-весело, нали. И още по-весело ще става.
Сериалът скоро ще започне. Да видим кой какво ще съшие.
Гледайте, добре гледайте какво става. Прогнозата много пъти съм ви я писал, вероятностите за двата сценария също ги казах в едно интервю. Чакаме първа серия на сериала „Франкенщайн“. Вероятност за успех – 20%. Иначе казано, да пожелаем здраве на служебното правителство, че ще има да поработят още. Вероятност за този сценарий – 80%.
Съветът на „Площада“: Ако все още не сте готови с коледните подаръци за близките, разгледайте продуктите на Alleop.bg и направете правилния избор.
Сега за войната.
И тъй
1. Надпрагов удар? И днес няма. Руската тактика за сваляне на прага чрез разрушаване на критичната инфраструктура на Украйна с ракетни удари и удари с дронове има ефект. Ама ракетите щели да свършат. Няма да свършат нито ракетите, нито дроновете. Санкциите са пробити, тъй, че руският военно-промишлен комплекс получава, каквото му трябва и заводите работят по 24 часа.
Това трябва да се отчита, както трябва да се отчита, че украинската страна е тотално зависима от чужди доставки и веднага отива в калта, ако чичо Сам реши, че е извлякъл достатъчно ползи от този конфликт. Въпросът е – ние къде сме в цялата тази работа. Ще седим на ниво шарани, веещи се по голите куки или ще си включим ума и ще се сетим какво са казали старите китайци за кризите и възможностите.
2. И къде сме ние – ние сме си набутани в тази война, все още индиректно. В НАТО и ЕС сме, няма къде да ходим, изнасяме оръжие и парите ни текат за поддържане на Украйна на системи. Неизбежно е от гледна точка на ситуацията, в която се намираме. Имаше опит НАТО да бъде въвлечено директно във войната, нали така.
Не мина, защото от НАТО са измислили доктрината – намери глупак, който да осъществява натовските цели за собствена сметка. Писах ви – целта на НАТО е да отслаби Русия колкото се може повече. Намери се кандидат да си мери оная работа с Русия – чудесно.
Беше въоръжен и пуснат да действа. Гледайте умиращите украински войничета и помнете – кандидатът да си мери оная работа с Русия е държан на системи и системите могат да бъдат спрени, когато интересите на НАТО станат такива. Жестоко е, но това е реалността, която човек трябва да отчита.
Затова съм ви писал, че за нас има червена линия и тя е очертана още от цар Борис III – никакво изпращане на войници на фронта. Който много иска, да ходи доброволец. Тук е мястото за рев срещу Витанов, защото той ясно ви показва, че не трябва да се вееш като шаран на голата кука, а да мислиш с главата си и то да мислиш не как да умират български войничета, а за това, че тая война ще свърши един ден и ще трябва да се оправяме в сложната обстановка след това.
Украинците смятат, че ще спечелят войната. Добре, почваме да броим дните и оттук нататък, кой какви значителни градове е превзел.
И тъй, украинците смятат, че ще спечелят войната и не започват преговори в средата на ноември 2022 г. Броим, нали така
Ден 18 – 28 ноември 2022 г.
никоя от двете страни не е превзела нищо съществено.
Продължаващи руски удари по украинската критичната инфраструктура. Зимата дойде.
Херсонският участък на фронта. Тук, цари затишие. Очакванията са за сценарий с артилерийски престрелки. Фейк нюз, че украинската армия форсирала Днепър колкото щеш. Фактчекерчетата спят. Правилно, не им плащат затова. Фактчекерчета, какво става с украинските загуби? Да ви зачекна пак по любимата ви тема. Никакви украински загуби при Бахмут няма, нали така? Няма, няма.
На запорожкия и луганския участък на фронта, както и в Харковска област си работи системата „Таракан“. Непрекъснати атаки и големи украински загуби заради дефекта на системата „Таракан“, който ви описах. Загубите на украинската армия старателно се крият.
На запорожкият участък украинската групировка е около 40 000 човека. Могат да пробват атака и отново се очаква украинските войничета да бъдат хвърлени на юруш, защото положението в тила никак не е розово.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Последвайте ни в Telegram ТУК
Донецкия участък на фронта. Другата възможност за активизация на военните действия. Вървят боеве за Мариинка. Градчето е малко, но е стратегическо разположено току до Донецк. Руснаците влязоха вътре в града, целта е да се изтласка украинската артилерия, та „войните на светлината“ да не могат да обстрелват жилищните квартали на Донецк.
Обстановката при Бахмут се влошава за украинската армия. Което не е добре за тях, защото Бахмут е основният укрепен пункт преди Словянск и Краматорск. Падането му ще компрометира последната отбранителна линия преди тези два града. Гледаме.
Заключение за днес: надпрагов удар няма, войната продължава.
Идеологическият фронт. Знаете тезата ми за аматьорщината на украинската пропаганда. Активирани са тролове да пишат срещу мен. Жалка работа. Леят злоба и завист, мъчат да рецензират Витанов. Хе,хе,хе рецензенти мои, за нищо не ставате. Скъсвате се от завист, че никой не ви обръща внимание. Аз ви обръщам, но още повече се скъсвате от злоба и завист, защото усещате, че ви използвам.
Пишете, пишете, нямате нито знания, нито методология за свестен анализ, какво ви остава, освен да крякате, какъв лош и грозен е Витанов. Ами лош и грозен съм, нали вие ме нарекохте Мориарти. Давайте, давайте, това колко и как плюете срещу мен също ми дава информация.
Иначе при украинците – нищо ново. Надъхват ги, че ще има война до победен край. Въпросът е какво е победен край. Ако победен край е да остане нещо от Украйна – бива. Ако победен край е Украйна в граници преди 2014 г., изплащане на репарации от Русия и т.н. и т.н. – тук може да има проблеми. И ще има проблеми. НАТО няма да се намеси директно във войната, САЩ няма да използват ядрено оръжие срещу Русия.
Защо ли? Много просто – интереса клати феса, а интересите на Запада и НАТО не са в това, да вадят кестените от огъня заради някой друг. Доктрината не е – да ни направят на глупаци, че да да реализираме чуждите интереси за собствена сметка, доктрината е – да намерим глупак, който дса реализира нашите интереси за собствена сметка.
При руснаците също е напрегнато, но напрежението е къде по-малко. Разрушаването на украинската критична инфраструктура върши работа на идеологическия фронт, но това няма да е задълго. И тук трябват успехи и по фронтовете, а кой знае какви няма.
Затова руснаците натискат в Донбас и превземането например на Бахмут ще е крупен успех, не само военен, но и идеологически. Западните разузнавания едно по едно започнаха да опровергават идеята, че в Русия ще има безредици заради войната. Не, няма да има. Безредици ще има в Украйна и в Европа. Каза ви го и шефът на НАТО ако сте забравили и сте отворили човките да ревете срещу Витанов.
Пропагандата у нас. Тактиката е – колкото може – замитане под килима, за де не се вижда много много, че и ние сме въвлечени във войната. Старите китайци казват, че всяка криза е и възможност. Тук възможността е да си засилим армията.
Да видим какви оръжия може да произвеждаме и да пуснем съответните програми, да се появят прототипи и да започне превъоръжаване на армията с дронове и противотанкови средства на първо време. Вместо това продължанат приказките, как украинската армия щяла да разгроми руската.
Помнете ми, думата, ще дойде време и тези коментатори, каквито и лампази да са имали, ще бъдат прибрани. Правилната линия е тази на Витанов, а той ви казва: да следим внимателно ситуацията и да си вадим изводите как да си превъоръжим армията и как да превърнем кризата във възможности, като отчитаме ситуацията и не преминаваме червените линии.
Поведението на шаран, мятащ се на голата кука и ревящ юрдешки е математически неоптимално. Неуспехите свързани с това поведение само натрупват злоба и завист у шаран-юрдеците и те реват срещу Витанов. А Витанов им казва: не бъди шаран-юрдек, следвай линията на оптималното поведение и ще видиш как негативните емоции ще изчезнат. Но не ме мислете за наивен. Витанов знае – на булгар – булга-а-ар Гейнио акълът му идва, чак когато вече е много късно.
Стига толкова за днес за това.
Нататък по нашите си теми
Политологията –(Ден 60)
Продължаваме с държавата. Занимаваме се толкова с нея, защото тя е централната институция в политическата система. Днес – правовата държава.
Ама как се прави правовата държава. Ами имаме права на човека, които трябва да се спазват, като никой не трябва да си пренебрегва и задълженията. Върху тази основа се строи система от социални действия и структури, която формира правовата държава.
Върху тези социални действия и структури трябва да има контрол тоест обществото трябва да контролира държавата. И това, което се забравя – трябва да има баланс между задълженията на държавата и личността. Правова държава не се строи като се дават само права и не се изпълняват задължения. Напротив – изпълнението на задълженията е в основата на правовата държава. Я да го подчертаем това
Закон на Витанов за правата и задълженията: Права имаш само тогава, когато си изпълняваш задълженията
Няма баланс между правата и задълженията, няма правова държава. Правовата държава се гради върху справедливи закони и при нея има върховенство на закона. Не може да наджуркаш закони, които са несправедливи и да говориш, че имаш правова държава. Наджурканите несправедливи закони нарушанат правата на хората и оттук за никаква правова държава не може да се говори. Туй, къде наджуркани закони, бе Витанов. В Дания, бе, в Дания.
Хайде стига за днес. Утре продължаваме с това как да си направи човек правова държава.
Следват мисли от софийския сумрак.
ВИТАНОВ, ПОПУЛАЦИОННА ДИНАМИКА И НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ, 2005 ГОДИНА (ден 23)
…Естественият отбор по същество е избор посредством селективно изчезване на видове…
Цитирам, бе, цитирам проклетника Витанов от горната книжка.
В човешкото общество също върви естествен отбор посредством селективно изчезване на етнически групи. И да не сте го знаели, ето , сега Витанов ви го каза. И като има опасност от ичезване, има и заплаха за сигурността. Нали това беше сигурността – предотвратяване на заплахи и опасности. И как се предотвратява опасността от изчезване? Никак – нещата са на самотек.
Ето тук трябва да има премислена политика. И каква трябва да е целта на тази политика? Ами има едно понятие фитнес в популационната динамика. Да, фитнес се нарича, фитнес на етническата група. Значи, трябва да подобрим фитнеса.
Ама как. Е, Витанов го е написал в книжката как. Още през 2005 г. тогава Витанов бе осмян, но ето, днес зловещият професор се завръща и пита: какво направихте за 17 години. От 15 години сте в Европейския съюз, защо етническият фитнес в България се влошава? Докога ще спите? Влошаването на фитнеса води до изчезване.
Пък пробвайте да следвате линията на Витанов за подобряване на фитнеса. Логиката е проста – по-добър фитнес, по-висока конкурентноспособност. Помнете – кризата винаги създава възможности. Признайте си грешката и влизайте в правия път. Защото като не вървите в правия път и вашият фитнес намалява.
Хайде стига за днес. Утре ще си поговорим за социобиологията, агресивността и миграцията.
Желая здраве и успехи. И нека вирусът и войната стоят далеч от вас.

The post Проф. Витанов: Нашата червена линия за войната е очертана още от цар Борис III appeared first on ploshtada.com.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: ploshtada.com