Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Проф. Витанов: Набутани сме във войната, за да поддържаме Украйна на системи

Проф. Николай Витанов даде новия си анализ на войната между Украйна и Русия. Ето какво написа той в своя Фейсбук профил:
„Кратка информация за войната за 16 декември 2022 г.
Българската политика си я гледате. Почва втора серия на сериала. Прогнозата за случващото ви е направена две месеца преди последните избори. Гледайте, дали ще се осъществи и доколко ще се осъществи.
Сега за войната.
И тъй, по точките за днес.
1. Надпрагов удар? И днес няма. Ами като няма, войната си продължава бавничко, както досега. Месомелачката при Бахмут работи. Мобилизацията в Украйна си продължава. Руснаците с бомбордират. И така, докато единият клекне.
2. Къде сме ние – набутани сме в тази война, все още индиректно. Ама никой не ни пита, искаме ли или не. Като членове на НАТО и ЕС изнасяме оръжие и парите ни текат за поддържане на Украйна на системи. То не се и крие вече, че Украйна е на системи. Войната няма да свърши бързо. Но това ви го пиша от самото начало.
Така.
Украинците смятат, че ще спечелят войната. Добре, броим дните и кой какви значителни градове е превзел.
И тъй, украинците смятат, че ще спечелят войната и не започват преговори към средата на ноември 2022 г. Броим, нали така.
Ден 36 – 15 декември 2022 г.
никоя от двете страни не е превзела нищо съществено.Продължаващи руски удари по украинската критичната инфраструктура. Зимата дойде. Положението при Бахмут е напечено.
Херсонският участък на фронта. Тук, цари затишие. Очакванията са за сценарий с артилерийски престрелки. Сценарият се сбъдва. Украинските резерви тук се теглят в посока месомелачката при Бахмут. Руснаците използват това, за да си подобрят позициите.
На запорожкия и луганския участък на фронта, както и в Харковска област си работи системата „Таракан“ (COIN). Непрекъснати атаки и големи украински загуби заради дефекта на системата „Таракан“, който ви описах. Загубите на украинската армия старателно се крият. Тук е струпана голяма украинска групировка, чиито ударен потенциал обаче намалява заради непрекъснатото теглене на части към Бахмут. Чакат ни интересни събития тук.
Руснаците даже почнаха да настъпват в Харковска област. Да видим сега кой е по-подготвен за война при зимни условия.
Донецкия участък на фронта. Бахмутската месомелачка си работи. Но това е само прелюдия. Отдавна съм ви писал, че основното сражение ще е за Словянск и Краматорск. Тактиката COIN (Таракан) прогърмя, но то си беше ясно, че срещу плътни отбранителни линии тя няма да проработи. Ами няма да проработи без поддръжка от въздуха, каквато украинците нямат и руската артилерия спокойно си обстрелва украинските бронирани машини.
Заключение за днес: надпрагов удар няма, войната продължава. Не е интересно за бюргера, свикнал на екшън пред телевизора всеки ден.
Идеологическият фронт. След големия гърмеж от думите на Меркел, нещата и тук са си както всеки ден. Пропагандата в двете воюващи страни си работи. Там особени промени не се очакват. При руснаците е по-лесно. Войната не е на тяхна територия, няма разрушена инфраструктура, ако регулярно се превзема по някой град, обстановката ще е спокойна. Непрекъснатите обстрели на цивилни цели от украинската армия в Донбас дразнят, но доккато има украинска инфраструктура за разрушаване, това няма да предизвика кой знае какви негативни реакции в Русия.
При украинците положението е доста по-лошо за народа. Но там ги надъхват, че ще победят във войната, че Западът ще ги подкрепя вечно и всичко ще е наред. Той Западът ще подкрепя, докато опасността не стане прекалено голяма. След първия шамар по американската изключителност системите на пациента ще бъдат изключени и той ще умре. Къде съм го виждал това ли? Във Виетнам.
Пропагандата у нас. Нула. Зеро. Какво да пиша повече. Трябва да се стегне както българската армия, така и пропагандната система на държавата. Искате да ме видите министър. Забравете, няма да стане.
Но стига за това днес.
Днес имам доста работа и ще пропусна политологията и демографията. Повече за тях – в понеделник.
Желая здраве и успехи и нека Ковидът и войната да стоят далече от вас.“
The post Проф. Витанов: Набутани сме във войната, за да поддържаме Украйна на системи appeared first on ploshtada.com.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: ploshtada.com